Ghidul cetățeanului european

Încotro, când ești tâlhărit în UE?

538
1
Încotro, când ești tâlhărit în UE? - reddvipeopletourists-1317762804.jpg
Te afli în concediu pe teritoriul Uniunii Europene și ai dat de belea? Dacă se întâmplă asta, iar România nu are ambasadă sau consulat acolo unde îți petreci zilele de odihnă, e bine să știi că, potrivit reglementărilor europene, toții cetățenii UE au anumite drepturi.

De exemplu, în cazul în care țara noastră nu este reprezentată, poți solicita asistență ambasadei sau consulatului unei alte țări UE. Acest drept se aplică în situații întâlnite în mod curent, cum ar fi furtul unui pașaport, un accident grav sau o boală gravă.

Pentru a face acest drept mai cunoscut, toate pașapoartele noi eliberate în Uniunea Europeană vor include informații tipărite privind protecția consulară, împreună cu adresa site-ului UE care oferă detalii despre locurile de unde poți obțineajutor pe durata concediului în afara UE: http://www. consularprotection.eu/. 

Comentează știrea

maria
24 noiembrie 2014
munca la domiciliu

Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Tâlhari de mici
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Arestat pentru tâlhărie
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.8842 secunde