Pentru sănătatea ta

Ce să mai cred?

442
Ce să mai cred? - legume49c8cae540-1317762641.jpg
"Toată lumea spune că e sănătos să mâncăm legume crude, proaspete, că ar fi mai bune decât cele din mâncare. Ca acum să aflu că, de exemplu, roșiile ar fi mult mai bune pentru sănătate dacă le mâncăm fierte, ca suc, sos, cică ajută împotriva îmbătrânirii. La câte informații circulă în ziua de azi, sincer, nu știu ce să mai cred!" – Laura Apostol.

v v v

Potrivit medicului primar Emilian Banu, specialist în nutriție, într-adevăr, îmbătrânirea prematură poate fi contracarată și cu ajutorul antioxidanților pe care-i conțin aproape toate fructele și legumele. Referindu-se strict la roșii, studiile arată că legumele procesate sunt cu mult superioare celor consumate în stare naturală. Totul, din cauză că licopenul este recunoscut ca un antioxidant de top, el fiind un pigment în care abundă roșiile. Specialistul precizează că doar cu ajutorul unei diete adecvate putem exploata la maximum beneficiile licopenului. Iar cercetările au confirmat exact ce ați auzit dumneavoastră, stimată doamnă Laura Apostol, că licopenul din roșiile pregătite termic este mai bine absorbit decât cel conținut de roșiile crude.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Ghiveci turcesc
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Uscarea legumelor pentru sezonul rece
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Social : Gospodinele renunță la zacuscă
Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Diverse : Creștem mari mâncând legume!
Pagina a fost generata in 0.3059 secunde