Pe câte posturi se bat profesorii constănțeni

390
Pe câte posturi se bat profesorii constănțeni - titularizare14-1375276946.jpg

Articole de la același autor

Profesorii care vor să prindă un post la catedră pentru anul școlar 2013 - 2014 au scăpat de examen, dar nu și de emoții. Rezultatele vor fi afișate luni, 5 august, și abia atunci vor ști dacă au vreo șansă. Din păcate, numărul posturilor pe care se pot angaja pe o perioadă nedeterminată este foarte scăzut și concurența este mare.

Pentru anul școlar 2013 - 2014, la nivelul județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a publicat pentru concurs 1.847 de posturi pentru cadrele didactice care vor să predea în învățământul preuniversitar.

Astfel, 781 posturi ori catedre sunt complete și 1.066 incomplete. "Din cele 781 de posturi didactice complete, 663 sunt vacante, iar 118 sunt rezervate deoarece titularii se află în concediu de creștere a copilului sau în incapacitate temporară de muncă. 169 de posturi vacante sunt titularizabile, adică au viabilitate de patru ani și propuse pentru angajare pe durată nedeterminată. Restul posturilor, 494 vacante și 118 rezervate, sunt netitularizabile, adică propuse pentru angajare pe durată determinată", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Ivan.

Alte 128 de posturi sunt propuse pentru continuitate în anul școlar următor pentru candidații care au obținut minimum nota 7 (șapte) la concursul de ocupare a posturilor din 2011/2012 și au acordul consiliilor de administrație ale unităților școlare respective.


Se caută profesori pentru la țară!

Potrivit reprezentanților ISJ Constanța, cele mai multe posturi didactice sunt solicitate de unitățile școlare din mediul rural: 1.005 din care 361 complete și 644 incomplete. În mediul urban sunt scoase la concurs 842 de posturi, din care 420 complete și 422 incomplete.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă susținută în profilul postului, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială în profilul postului.

Ședință publică pentru repartizarea candidaților

Repartizarea candidaților se realizează în ordinea descres-cătoare a mediilor obținute, în ședințe publice organizate în cele șapte centre (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Tehnologic "I.N. Roman", Colegiul Tehnic "Tomis" și Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand"), în zilele de 9 și 12 august 2013 (pentru angajare pe perioadă nede-terminată) și 14 august 2013 (pentru angajare pe perioadă determinată).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3375 secunde