"Pe drumul Învierii"

306
Prăvălia Predania găzduiește, zilele acestea, o nouă expoziție fotodocumentară "Pe drumul Învierii", realizată în colaborare cu Asociația Rost.
Expoziția vorbește despre cum l-au mărturisit pe Hristos, până la ultimele consecințe, șase mari figuri ale rezistenței anticomuniste prin credință: părintele Arsenie Boca, părintele Daniil-Sandu Tudor, părintele Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu și părintele Arsenie Papacioc.
Scopul acestei manifestări este acela de a dezvălui o istorie mai puțin cunoscută publicului larg, aceea a războiului spiritual dintre Biserica Ortodoxă - în înțelesul întregii comunități de credincioși - și regimul comunist, război în care a fost ucisă în cea mai mare parte elita interbelică și viitoarea elită - studențimea.
"Modalitatea prin care slujim interesul legitim de cunoaștere a propriei istorii este o radiografie a vieților unor personalități exemplare, așa cum transpare ea din documentele și fotografiile aflate în dosarele întocmite celor șase de către poliția politică", declara Mihai Gheorghilaș, directorul Prăvăliei Predania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0558 secunde