Expoziție de pictură și grafică, la Muzeul de Artă

754
Expoziție de pictură și grafică, la Muzeul de Artă - 5487b2557b4811e4c8431f9faa663749.jpg
Miercuri, la Muzeul de Artă Constanța a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică semnată de Doina Misian, Niculae Morărescu și Aurelian Broască, președintele Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici.
Vernisajul a fost realizat de criticul de artă dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.
În ceea ce o privește pe Doina Misian, dr. Doina Păuleanu a apreciat "discreția unui om care se autoperfecționează și care dorește întotdeauna de la sine mai mult". "Artista este sigură pe mijloacele sale, are o viziune sigură, știe să decanteze și să decupeze din realitate acele lucruri care pot fi filtrate prin propria sensibilitate și le transmite astăzi printr-un limbaj recognoscibil care ne face să-i recunoaștem stilul în desenele și gravurile pe care le prezintă", a precizat dr. Doina Păuleanu.
Despre Niculae Morărescu, criticul de artă a spus că este "un artist complicat, în creația căruia există o adâncire a unor probleme plastice fundamentale, o regândire a problemelor așa cum au fost ele puse de fiecare dată. Știe, de fiecare dată, să fie consecvent cu sine însuși".
Aurelian Broască "este un pictor care e în stare să facă lucrări în care intervine obiectivarea lui în fața elementelor și din natură, după cum știe să facă și compoziții savante. Culoarea sa este de o prospețime și o candoare cu totul speciale, iar obiectele sunt recognoscibile", a spus dr. Doina Păuleanu, în cadrul vernisajului.
Expoziția se află la sala "Alexandru Ciucurencu" a muzeului, fiind deschisă publicului timp de trei săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6522 secunde