Pe mâinile cui au încăput facultățile Universității "Ovidius"

5770
35
Pe mâinile cui au încăput facultățile Universității

Articole de la același autor

La Universitatea "Ovidius" din Constanța, în zilele de 9 și 10 aprilie, a avut loc concursul pentru selecția decanilor care vor conduce în următorii 4 ani cele 16 facultăți din cadrul universității.

Ieri au fost anunțați noii decani ai facultăților Universității Ovidius, aceștia fiind desemnați în urma unui concurs riguros. Potrivit unui comunicat de presă emis de Universitatea "Ovidius", au fost depuse inițial 38 de candidaturi, 3 dintre ele neobținând avizul Consiliilor facultăților, iar un cadru didactic a absentat de la concursul pentru selecția decanilor.

Conform Metodologiei de selectare și numire a decanilor facultăților din Universitatea "Ovidius" din Constanța, procedura de evaluare a candidaților a cuprins: analiza dosarului de concurs (maximum 60 de puncte) și audierea candidaților de către Comisia de Concurs pe marginea programului managerial propus (maximum 40 de puncte). A fost declarat admis candidatul cu cel mai mare punctaj, cu condiția să fi întrunit minim 70 de puncte.

Comisia a fost condusă de rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure și formată din prorectorul Educație și formare continuă prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, prof. univ. dr. Marioara Trandafirescu, de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, prof. univ. dr. Victoria Badea, de la Facultatea de Medicină Dentară, S.L. dr. ing. Diana Țenea, de la Facultatea de Construcții, în calitate de secretar. Din comisie au mai făcut parte și trei profesori din afara Universității "Ovidius" din Constanța: prof. Alina Catrinel Ion, de la Politehnica București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, prorector al Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. chim. Camelia Drăghici, de la Universitatea "Transilvania" din Brașov. Observatori din partea Universității "Ovidius" din Constanța au fost reprezentanți ai Oficiului Juridic, Departamentului de Resurse Umane și un reprezentant al Ligii Studenților.

Iată care sunt noii decani și ce punctaje au obținut:

Facultatea de Medicină Generală:

Prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru - 97 puncte (contracandidat - conf. univ. dr. Liliana Tuță - 93 puncte)

Facultatea de Științe Economice:

Prof. univ. dr. Elena Cerasela Spătariu - 94 puncte (contracandidat - conf. univ. dr. Cristina Lazăr - 84 puncte)

Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia petrolului:

Conf. univ. dr. Viorica Popescu - 92 puncte (contracandidat: S.L. dr. ing. Ancaelena Eliza Sterpu - 82 puncte)

Facultatea de Teologie:

Conf. univ. dr. Bogdan Moise - 90 puncte (contracandidat: prof. univ. dr. Nechita Runcan - 88 puncte)

Facultatea de Inginerie Industrială și Maritimă:

Prof. univ. dr. ing. Ionel Nicolae - 91 puncte (contracandidat: conf. univ. dr. ing. Erol Cârjali - 86 puncte)

Facultatea de Litere:

Lect. univ. dr. Mihaela Fulea - 92 puncte (contracandidat: prof. univ. dr. Lavinia Eugenia Nădrag - 81 puncte)

Facultatea de Istorie și Științe Politice:

Lect. univ. dr. Emanuel Plopeanu - 91 puncte (contracandidat: lect. univ. drd. Cristian Moșnianu - 87 puncte)

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației:

Conf. univ. dr. Virgil Frunză - 95 puncte (contracandidat: lect. univ. dr. Rodica Gabriela Enache - 90 puncte)

Facultatea de Construcții:

Prof. univ. dr. ing. Mihai Florea - 93 puncte (contracandidat: lect. univ. dr. ing. Dragoș Florian Vintilă - 90 puncte)

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole:

Conf. univ. dr. Liliana Panaitescu - 93 puncte (contracandidat: conf. univ. dr. Irina Moise - 91 puncte)

Facultatea de Matematică și Informatică:

Conf. univ. dr. Eugen Zaharescu - 95 puncte (contracandidat: lect. univ. dr. Elena Cristina Flaut - 90 puncte, Lect. univ. dr. Florin Gabriel Iorgulescu - absent)

Facultatea de Drept, Științe administrative și Sociologice:

Conf. univ. dr. George Șerban - 94 puncte (contracandidat: lect. univ. dr. Constantin Anechitoaie - 88 puncte, prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu - 84 puncte)

Facultatea de Farmacie:

Prof. univ. dr. Rodica Sîrbu - 96 puncte (contracandidat: prof. univ. dr. Constanța Sava - 95 puncte, prof. univ. dr. Mihaela Brațu - 90 puncte)

Facultatea de Medicină Dentară:

Conf. univ. dr. Aureliana Caraiane - 92 puncte (contracandidat: S.L. dr. Nicolae Ionescu - 86 puncte).
Facultatea de Arte:

Lect.univ.dr. Daniela Hanțiu – 90 uncte

Lect.univ. Mariana Frățilă – 87 puncte

Facultatea de Educație Fizică și Sport:

Prof.univ.dr. George Radu Stănculescu – 92 puncte

Prof.univ.dr. Mirela Damian – 91 puncte


Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Alinutz
12 aprilie 2012
La arte, drept, istorie, medicina generala este jale

Praful o sa se aleagă, sunt facultăți care trăiesc pe spatele altora iar la majoritatea facultăților se cam știau decanii dinainte, medicina avea nevoie de un manager...o sa fie jale de tot

corina
12 aprilie 2012
ei, nu ma-nebuni!

lasa draguta nu-ti mai fa atatea griji, s-or descurca ei cumva ca sunt oricum mai buni ca voi. mai e ceva, gandeste-te ca o sa crapi de atata rautate si nu o sa le vezi reusitele peste un an. oricum o sa crapi peste un an cand o sa vezi ce bine s-au descurcat!!!

Andy
12 aprilie 2012
Ovidius e in moarte clinica

s-a dus naibii de tot. odata ce a ajuns pe mana lu zoofilul asta de Epure si a clanului sau de "pungasi" s-a terminat. Istoria acestei universitati s-a terminat de mult insa tuturor le-a fost greu sa faca public asta pana acum...insa anumiti profi de pe lista aia sunt dezastru ca oameni..nu are rost sa vb de calitatile lor manageriale... Cugetul daca s-a ocupat de toata debandada asta ar trebuii sa le prezinte cv-urile si realizarile si sa arate daca au meritat si cati au meritat sa ajunga decani acolo. Hales Bules de Ovidius...pot sa-i schimbe numele pt ca spiritul marelui Ovidius a parasit aceasta asa numita 'institutie".

"uuiversitari"
12 aprilie 2012
plagiatori de la "ovidius"

sa se i-a la verificat "tezele de doctorat" si "marile lucrari stintifice" ale "academicenilor" de la "ovidius". se va avea surpriza ca sa se constate plagiatura. adica inselaciune contra statului si ministerului care i-a avansat in functii, le da salarii conform cu postura si mai au si alti bani pe mina. escroci plagiatori sa fie dati pe fatza si trasi la raspundere pentru fals intelectual. exista in lista de "decani" unul care a fost caz notoriu de plagiatura. iata cum se face "promovarea" la "ovidius".

oierilor
12 aprilie 2012
ovidius a intrat pe mina machdonilor

ovidius a intrat pe mina machidonilor. primul "homrius cauza" sa dat la caramitru. o sa urmeze toti machidoni pe care Epure ii cunoaste si apoi toti machidoni din constanta o sa ia diplome toti o sa fie "doctori-docenti" de la ovidius. toti cetateni de la ceamurlia o sa aiba o diploma in geam la oi.

Remus Zegan
12 aprilie 2012
pentru 5

dobitocule,ca sa te trezesti la 5 dimineata si sa scrii comment-uri nu inseamna decat ca esti un(o) bolnav(a) mintal...si cu acest profil seamana Mihai Girtu sau Marioara Cojoc

Remus zagan
12 aprilie 2012
Completare

L-ai sarit pe Cojoc...de obicei primata n-are somn....

crina
12 aprilie 2012
ptr. 5

mai oierule pe caramitru l-au propus cei de la arte si acolo nici macar nu sunt machidoni. vorbesti ca sa te afli in treaba, o sa crapati de atata rautate!

Răspuns la: ovidius a intrat pe mina machdonilor
Adăugat de : oierilor, 12 aprilie 2012
ovidius a intrat pe mina machidonilor. primul "homrius cauza" sa dat la caramitru. o sa urmeze toti machidoni pe care Epure ii cunoaste si apoi toti...
Remmus Zegan
12 aprilie 2012
pentru completare

Marian Cojoc este un sifilitic,nu avem cum sa mentionam astfel de persoane

Răspuns la: Completare
Adăugat de : Remus zagan, 12 aprilie 2012
L-ai sarit pe Cojoc...de obicei primata n-are somn....
Marian
12 aprilie 2012
pentru cei care il injura pe Cojoc

Buna ziua. Sunt un roman, care a facut fac de Istorie si acum traiesc peste granita. Ma uit la comentariile dvs si ma minunez cata dezbinar esi ura poate sa fie. Asa ca am si eu o mica intrebare: Ce a putut face marian Cojoc de il injurati asa de tare??? L-am avut profesor la cursuri, din cate stiu nu a picat pe nimeni la examen, spaga nu lua. E drept, nu am avut de a face cu el in mod deosebit, dar m-a ajutat cu cateva sfaturi utile in facultate. In rest nimic. Dar nici nu am auzit ceva concret, sa-i fi facut rau cuiva (sa spuna unul: "uite domnule ce mi-a facut Cojoc"). Asa ca intreb si eu acum.. concret: ce a facut Cojoc de il tot injurati??

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cât te costă să devii student
Pagina a fost generata in 1.298 secunde