Pentru cine nu a văzut spectacolul "Șobolanul rege"

128
Pentru cine nu a văzut spectacolul

Articole recomandate

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19, Teatrul de Stat îi invită pe constănțeni la "Șobolanul rege", o piesă a dramaturgului român, care trăiește în Franța, Matei Vișniec.

Într-un loc din Balcani se războiesc, concret, cu gloanțe și sânge, două tabere care fraternizează în fiecare seară, în fața televizorului, își vând arme și muniție una alteia și ar face orice pentru mediatizarea conflictului lor. Este o lume urâtă și nebună, a cărei interfață cu publicul o reprezintă jurnalistul, interpretat de Iulian Enache. Obiectivul său devine, pe parcurs, câștigarea coroanei de rege al audienței, a primului loc în jurnalele de știri.

Dramaturgul Matei Vișniec, totodată jurnalist la Radio France International, cunoaște din interior provocările actuale ale acestei meserii, felul în care jurnalismul senzaționalist a ajuns să reprezinte esența mizeriei umane, așa cum șobolanul este imaginea absolută a murdăriei.

Alianța cu șobolănimea - reprezentată pe scenă de Maria Lupu, într-un costum respingător - este fatală pentru umanitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1039 secunde