Drama educației: cardiacii și obezii din băncile școlilor nu votează, deci nu interesează!

958
2
Drama educației: cardiacii și obezii din băncile școlilor nu votează, deci nu interesează! - fonddrama-1479231424.jpg

Articole de la același autor

Un studiu făcut pe tinerii între 15 și 24 de ani a relevat faptul că 60% dintre ei practică activități sportive o dată pe săptămână, iar pe toate categoriile, procentul este foarte alarmant: 80% nu practică exercițiul fizic săptămânal. 


La începutul anului școlar, învățământul constănțean a mai înregistrat o nedorită "victorie": conducerea Școlii Gimnaziale nr. 24 "Ion Jalea" a fost nevoită să ia decizia desființării clasei denumite generic "sală de sport". 


"La vremea respectivă, am avut două variante: ori să punem câte 40 de copii în clasele pregătitoare, ori să desființăm această așa-zisă săliță de sport. Chiar dacă în urma recensământului am soli-citat cinci clase, am fost asaltați la înscrieri de cereri cu copii aparținând circumscripției, pe care nu aveam legal voie să-i refuzăm, așa încât am ajuns la șase clase. Poate că ar fi timpul să se intervină și asupra legislației în această privință, pentru că, dacă nu se impun condiții legale, noi nu putem face nimic. Suntem legați de mâini și nu putem face nimic", a declarat prof. Corina Teodorov, directorul acestei instituții. 


Întrebat cum a acționat pentru a rezolva această gravă problemă, același director a afirmat: "Noi, ca admi-nistratori, nu putem accesa proiecte pe fonduri europene, ci doar Primăria Constanța poate face acest lucru, care are un departament foarte competent. Dar și aici este o problemă, pentru că, dacă respectivele fonduri nu sunt direcționate în sensul investițiilor în educație, pe axele prevăzute, tot degeaba avem așteptări. 


O altă idee ar fi includerea tuturor școlilor fără săli de sport într-un plan de investiții. Un parteneriat public-privat ar constitui o altă variantă.


În urmă cu doi-trei ani, am trimis, prin Inspectoratul Școlar Județean, către Ministerul Dezvoltării cinci propuneri de proiecte cu privire la o sală de sport, gardul școlii și mansardarea. Nici la această oră, nu am primit vreun răs-puns". 


"Nu pot răspunde pentru această decizie!" 


Din punctul de vedere al inspectorului școlar de educație fizică, Dragoș Ciucan, decizia a fost luată foarte în pripă și tocmai de aceea nu poate răspunde pentru ea, întrucât a fost supusă unui consiliu de administrație care a decis… cum e mai bine pentru copii. 


"Din păcate, nicio campanie electorală nu are în vedere rușinea României de a fi declarată campioana Europei la obezitate și afecțiuni cardiace la pubertate. Se vorbește despre strategii naționale de tot felul, dar niciuna nu este îndreptată spre sportul școlar", afirma prof. Ciucan, evident dezamăgit că prea mulți se fac că mai fac ceva în loc să acționeze concret. 


Cât despre modul cum profesorii de sport reușesc să-și noteze elevii în atare condiții, același inspector de educație fizică afirma că se pot, spre exemplu, evalua calitățile motrice, precum forța, prin tracțiuni și flotări, dar perioada de evaluare va fi mai lungă. 


Am încercat să aflăm și de la vice-primarul Costin Răsăuțeanu dacă Primăria Constanța acționează în vreun fel pentru a ajuta această categorie de elevi pentru care orele de sport au ajuns… o glumă bună, dar, din păcate, nu a fost de găsit. 


Subiectul rămâne deschis așa încât vom mai reveni asupra lui. 


Comentează știrea

PROSTOVALA
16 noiembrie 2016
ma doare-n cot

singura mea grija este sa-mi iau cascavalul. de restu se ocupa primaria. toti prostii si toate proastele au tupeu sa ma intrebe pe mine, niste nesimtiti. lasati-ma sa-mi fac treaba mea cu slugile mele, pahon, codreanu, artagea, plopeanu si diaconu. ele ma slugaresc si-mi care sacosa la mall pentru ca sunt proastele mele. hai pa

Daria
16 noiembrie 2016
ISJ are cel mai incompetent general

Minciuna si uratenia caracterelor au adus educatia constanteana un cel mai urat si nemeritat act trait de noi. Mai multa incompetenta si prostie decat cumuleaza aceasta conglomerare de slugarnicie baloasa si prefacatorie slinoasa, greu de imaginat. Plecati, ne descurcam mult mai bine fara voi.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Musicalul FROZEN vine la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.613 secunde