Concurs european

Pericolele ce-i pândesc pe elevi în mediul virtual

468

Articole de la același autor

Pentru prima dată în România, Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației organizează competiția denumită "Ziua Siguranței pe Internet 2008" ("Safer Internet Day 2008"), cu tema "Viața on-line este cea pe care o faci TU!". Evenimentul, organizat la nivel european de către "INSAFE - European Internet Safety Network", se va derula în perioada 14 ianuarie - 12 februarie 2008, având ca scop conștientizarea pericolelor ce se găsesc în mediul virtual, precum și încurajarea tinerilor în folosirea Internet-ului și a celorlalte tehnologii on-line, în acțiuni și activități pozitive, sigure și eficiente.
Competiția se adresează grupelor de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, din școli, cluburi de tineret, centre de instruire.
Obiectivul său constă în realizarea unor proiecte multimedia, care să reflecte ideile și viziunile proprii ale tinerilor asupra realității virtuale. Concurenții vor putea lucra în grupuri, folosindu-și experiența și creativitatea pentru a ilustra propria lor realitate on-line.
Copiii între 5 și 10 ani vor trebui să creeze un material în format electronic ce va putea fi printat (postere, fluturași, cărți poștale etc.). Concurenții din celelalte două categorii de vârste, respectiv 11-14 ani și 15-19 ani, vor trebui să realizeze un proiect audiovizual (film, film pe telefon, melodii, videoclipuri și prezentări PowerPoint). Activitatea grupului va trebui coordonată de un lider de grup, care poate fi un profesor, un tânăr, trainer sau orice persoană având vârsta peste 18 ani.
Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.sigur.info. Câștigătorii naționali vor fi desemnați între 21-25 ianuarie 2008. Votul electronic pentru selectarea celor șase câștigători europeni se va derula între 1-7 februarie 2008. Câștigătorii europeni vor fi anunțați pe data de 12 februarie 2008 și numele acestora vor fi publicate pe Youth Forum.
Premiile care se vor acorda câștigătorilor europeni vor consta în echipamente IT sau training în valoare de 2000 euro pentru locul I, respectiv 1000 euro pentru locul II.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7802 secunde