Peste 100 de elevi s-au întrecut în desene și haiku

255
Peste 100 de elevi s-au întrecut în desene și haiku - peste100deelevi-1465737099.jpg

Articole de la același autor

La Concursul Haiku al Copiilor din lume, aflat la cea de-a XIV-a ediție, organizat de JAL Foundation, în colaborare cu Societatea de Haiku Constanța, s-au înscris 115 elevi, cu vârste între 6-15 ani, de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Școlile gimnaziale nr. 12 "B.P. Hasdeu", "N. Tonitza", "Dimitrie Cantemir", Liceul Pedagogic din Slobozia (Ialomița), Liceul Teoretic "Petru Pandrea" din Balș (Olt), Colegiul Național "G. Coșbuc" din Cluj, un elev de 10 ani din Iași, o elevă de la Școala Gimnazială nr. 2 din Ovidiu (clasa a VI-a), Școala Gimnazială din Corbu și Școala Gimnazială "Elena Rareș" din Botoșani, Grădinița Albatros din Eforie Sud. 


Tema concursului mondial a fost "Dimineața", iar lucrarea trebuia să prezinte un desen și un haiku legat de tema și de spațiul autohton. Juriul a fost format din conf. univ. dr. Ion Codrescu, fondatorul mișcării haiku la Constanța 


și a revistei bilingve (română engleză) de haiku "Albatros", poetul și eseistul Ma-rius Chelaru, de la Iași, și prof. Aura Văceanu, președintele Societății de Haiku Constanța. 


Au fost selectate 20 dintre lucrările elevilor, primele cinci urmând să primească Marele Premiu JAL și alte 15 Premiul Jal. Sponsor al concursului a fost JAL Foundation/Japan Airlines Foundation, care au oferit premiile și logistica acestui concurs. 
Gala premiilor va avea loc mâine, de la ora 11, la Biblioteca Județeană "I.N. Roman".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Triplu eveniment, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.3222 secunde