Peste 40 de licee constănțene pot accesa fonduri europene

191

Articole de la același autor

Proiectul privind Învățământul Secundar în România (ROSE), finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Mondială, își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat și va fi implementat în perioada 2015-2022 de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE). Acesta va sprijini 80% dintre liceele de stat și 85% dintre facultățile din România, pentru a răspunde problemelor care împiedică tranziția elevilor de la învățământul secundar superior la învățământul terțiar, precum și finalizarea primului an de facultate.

În vederea participării la schema de granturi, prin scrierea unei aplicații, și de a beneficia în acest scop de asistență din partea facilitatorilor, liceele eligibile trebuie să transmită, către UMPFE, o scrisoare de intenție, până pe 20 iulie.

Din județul Constanța au fost acceptate să depună dosare 46 de unități de învățământ, aproape jumătate fiind din municipiul Constanța. Rămâne să vedem și câte vor înainta aceste dosare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5929 secunde