Concurs Pif își sărbătorește a 60-a zide naștere la Constanța

764

Articole de la același autor

Cine ar fi crezut că cel mai faimos cățel din lumea benzilor desenate are deja 60 de ani! Iar prietenul său de suflet, Hercule motanul, nu este decât cu doi ani mai tânăr. Cert este că nici unul dintre ei nu îi arată și după șase decenii continuă să ne amuze cu aventurile lor. Nu este de mirare, deci, că al18-lea salon al benzii desenate din România și al 7-lea găzduit de orașul nostru, este dedicat lui.
Invitații acestei ediții sunt Mircea Arapu, François Corteggiani, Benjamin Flao, Herlé, Lucian Amarii, Paul Laffont, Ion Manolescu, Leonte Năstase, Radu Marian și Marc Westerlain.
Salonul se deschide vineri, 24 octombrie, la ora 17:30, la Muzeul de Artă Constanța și se va încheia duminică, 26 octombrie, la ora 13. Ziua de sâmbătă debutează cu inaugurarea a trei expoziții: "Europenii îi văd pe europeni" - dedicată clișeelor privind diferitele etnii și națiuni ale bătrânului continent, "Generațiile Pif" - ce va conține planșe ale cititorilor revistei Pif Gadget și o expoziție a planșelor invitaților salonului.
Va urma lansarea unor volume și reviste: Dictionnaire de la BD roumain, albumele Super Costel, volumul Aventurile colegului Minitehnicus, revista craioveană Comic Plus, ziarul Aooleu, precum și un număr special "Roumanie" al Pif Gadget. În continuare vor avea loc întâlniri cu invitații, dezbateri și ateliere, precum și o întâlnire cu redacția revistei Pif Gadget.
Ultima zi a salonului începe la ora 10 cu o dezbatere "Generațiile Pif" și va culmina cu decernarea premiilor pentru concursul de benzi desenate, la ora 12.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.53 secunde