Concurs 18.600 pensionari trăiesc cu mai puțin de 150 lei pe lună

231

Articole recomandate

În urma controalelor efectuate de Ministerul Muncii a reieșit că 18.600 de pensionari primesc indemnizații sau ajutoare sociale mai mici de 150 lei, cât reprezintă venitul minim garantat de stat, a declarat, joi, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu, relatează NewsIn.
Mariana Câmpeanu a adăugat că Executivul a emis o hotărâre de Guvern potrivit căreia 889 de persoane aflate în această situație să primească ajutoare sociale de la stat.
În ce privește restul pensionarilor cu venituri foarte mici, ei vor primi ajutoare în urma unor anchete care vor fi derulate în fiecare județ în parte.
La nivelul Uniunii Europene, pensia medie din România o depășește doar pe cea din Bulgaria, unde venitul vârstnicilor este de aproape 100 euro. Spre comparație, pensia minimă din Belgia și Olanda este de 900 euro, în Polonia, Spania și Marea Britanie de 500 euro, iar în Portugalia de 250 euro.
Pensiile vor fi majorare din nou de la 1 ianuarie 2009, iar punctul de pensie va avea o valoare cuprinsă între 729 și 742 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6661 secunde