Platformă unică la nivel naţional pentru înscrierea şi admiterea la facultate

180
Platformă unică la nivel naţional pentru înscrierea şi admiterea la facultate - platformaunicaadmitere-1610119820.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit, săptămâna aceasta, cu noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu care au avut ocazia să discute despre problemele cu care s-au confruntat ei în învăţământul superior românesc. Aceştia au venit inclusiv cu propuneri pentru modernizarea activităţii universităţilor.

La întâlnire au participat membri ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ai Uniunii Studenţilor din România şi ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România. Astfel, s-a ajuns la un consens pentru susţinerea şi urgentarea înfiinţării Registrului Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS), precum şi susţinerea financiară a accesului studenţilor la publicaţii de specialitate necesare pregătirii universitare.

Studenţii au reiterat şi au obţinut validarea ministrului Educaţiei pentru asigurarea resurselor financiare pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura socială, de educaţie şi de cercetare din sistemul de învăţământ superior, precum şi susţinerea finanţării instituţionale a cercetării din universităţi. De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea unei platforme unice la nivel naţional pentru înscrierea şi admiterea la facultate, precum şi operaţionalizarea şi consolidarea accesului studenţilor la asigurări de sănătate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2679 secunde