Şcolile s-ar putea redeschide în februarie. „Sunt vizate grădiniţele şi învăţământul primar”
5284
Articole de la același autor
DOLIU în învăţământul constănţean. „Rămas bun, dragă colegă!”
10 Decembrie 2020
Doliu în învăţământul constănţean. „Drum lin către lumina veşnică, nepreţuit şi drag coleg!”
03 Decembrie 2020
Inspectorul general, prof. Sorin Mihai: „Toţi elevii vor fi dotaţi cu tablete pentru lecţiile online”
13 Noiembrie 2020
Adolescenţii, invitaţi să se înscrie în Boardul Copiilor
23 Decembrie 2020
Şefă de promoţie la CNMB, prima pe ţară la Rezidenţiat
25 Noiembrie 2020
Cea mai mare parte a semestrului întâi şcolar s-a desfăşurat acasă, cursurile fiind online. Elevii şi profesorii au fost nevoiţi să îşi mute activitatea pe echipamente electronice şi să continue învăţarea atât cât se putea face în astfel de condiţii. Există însă speranţe ca măcar o parte din elevi să se întoarcă în bănci în luna ianuarie 2021, când începe semestrul al doilea.
Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se analizează decizia de a redeschide şcolile, nespecificând însă o dată concretă sau o strategie clară. Se pare, totuşi, că se discută o revenire la cursurile faţă în faţă pe etape, într-o primă fază fiind vorba despre copiii din clasele primare.
Oră de gimnastică şi nutriţie, în fiecare zi
Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se analizează decizia de a redeschide şcolile, nespecificând însă o dată concretă sau o strategie clară. Se pare, totuşi, că se discută o revenire la cursurile faţă în faţă pe etape, într-o primă fază fiind vorba despre copiii din clasele primare.
„Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a declarat, la începutul acestei săptămâni, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, priorităţile sunt grădiniţele şi învăţământul primar, elevii din clasele terminale a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine examenele naţionale la finele semestrului al doilea, dar şi unităţile de învăţământ care au avut probleme cu desfăşurarea cursurilor online. „Din perspectiva Ministerului Educaţiei, ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care vor da examenele naţionale, elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a precizat ministrul Educaţiei.
Acesta nu s-a pronunţat totuşi asupra datei când preşcolarii şi şcolarii vor reveni în bănci. Conform calendarului anului şcolar 2020 – 2021, vacanţa de iarnă se încheie pe 10 ianuarie, iar cursurile vor fi reluate pe 11 ianuarie, pentru trei săptămâni. Vacanţa intersemestrială este programată între 30 ianuarie şi 7 februarie, iar semestrul al doilea debutează pe 8 februarie. Acesta este momentul când sunt şanse mari ca elevii din clasele mici să revină la şcoală.
Oră de gimnastică şi nutriţie, în fiecare zi
Pe de altă parte, noul ministru al Tineretului şi Sportului, campionul paralimpic Eduard Novak, consideră că orarul şcolar ar trebui să cuprindă 45 de minute de mişcare fizică şi nutriţie, zilnic, chiar înainte de cursuri. „Îmi doresc ca fiecare copil să ştie să înoate, să patineze, minim. Şi trebuie implicat sistemul educaţional în sport. Haide să găsim altă formulă de educaţie fizică, 45 de minute de stretching şi nutriţie. Eu aş pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică şi nutriţie, după aceea suntem fresh, putem să începem să învăţăm”, consideră ministrul Tineretului şi Sportului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 03 Ianuarie 2021
Marţi, 05 Ianuarie 2021
Luni, 04 Ianuarie 2021
Luni, 21 Decembrie 2020
Miercuri, 16 Decembrie 2020
Marţi, 15 Decembrie 2020
Marţi, 15 Decembrie 2020
Luni, 14 Decembrie 2020
Duminică, 27 Decembrie 2020
Marţi, 22 Decembrie 2020