Poșta Română lansează Concursul Epistolar

220
Poșta Română lansează Concursul Epistolar - postaromana-1349897023.jpg
Cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei, Compania Națională Poșta Română a lansat marți, 9 octombrie, a 42-a ediție a Concursului Epistolar. Întrecerea se desfășoară sub egida Uniunii Poștale Universale (UPU), agenție a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Concursul se adresează copiilor cu vârsta de maxim 15 ani și se desfășoară în perioada 9 octombrie 2012 - 15 martie 2013. 

Prin acest demers UPU urmărește celebrarea Deceniului Internațional de acțiune "Apa - sursa de viață" (2005-2015). Anul acesta tema este: "Compuneți o scrisoare prin care să explicați de ce apa este o resursă prețioasă", subiectul ales la ultima ședință a Consiliului de Administrație ce a avut loc la sediul UPU în Berna.

Lucrările din concurs vor fi analizate și selecționate de comisii constituite din reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului - profesori de specialitate - și reprezentanți ai C.N. Poșta Română S.A. 

Autorii compozițiilor clasate pe primele trei locuri la faza națională vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate de Poșta Română Lucrarea desemnată câștigătoare la nivel național, va fi transmisă Biroului Internațional al Uniunii Poștale Universale, până la 30 aprilie 2013.

Până la data de 9 octombrie 2013, cele mai bune trei lucrări vor primi din partea Biroului Internațional al Uniunii Poștale Universale medaliile de aur, argint și bronz. Lucrarea care va ocupa locul I va fi publicată în revista "Union Postale", transmite Poșta Română printr-un comunicat de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Avanpremieră azi - "Taken2"
Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : A început "Pontica"
Pagina a fost generata in 2.2497 secunde