Povestea lui Jean Constantin, spusă, în premieră, de familie. "Jean iubea Piața Ovidiu"

1336
1

Articole de la același autor

Membrii familiei maestrului comediei Jean Constantin au ieșit, ieri, pentru prima oară public pentru a prezenta povestea și viața fostului mare artist. Rudele acestuia, Radu și Mihai Stoian, au adus lămuriri despre originile lui Jean, subliniind că mama artistului a fost de origine greacă, iar tatăl a fost român doar cu numele. Chiar dacă în timpul vieții, s-a crezut despre marele artist că ar fi fost de etnie romă, interpretând numeroase roluri de țigan, originile lui Jean Constantin nu au nicio legătură cu această comunitate. Jean Constantin și-a intrat așa de bine în rol, încât multă lume l-a identificat cu un rom desăvârșit din cauza "tenului mediteranean". Membrii familiei își amintesc că Jean iubea Piața Ovidius, petrecându-și majoritatea timpului în zonă. De asemenea, își amintesc rudele, a lucrat cu Ilarion Ciobanu pe cheu. Radu Stoian povestește că au existat și câteva lucruri care i-au displăcut artistului, amintind vulgaritatea. 


Pentru organizarea acestui eveniment unic în Constanța toată lumea și-a dat mâna. Mesajul familiei a fost unul clar: "Constanța ar fi trebuit să aibă un loc, o stradă, un cinematograf care să-i poarte numele lui Jean Constantin". Amintim că în prezent Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța face demersurile necesare pentru ca actualul cinema Republica să primească numele marelui artist. 


Actorul Dan Cojocaru, șeful Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța, spune că Jean Constantin rămâne nemuritor pentru că filmul "Nea Mărin miliardar" este cel mai vizionat film în sălile de cinema, iar comedia "Săracul Gică", pusă în scenă de Ion Maximilian, este spectacolul de la Fantasio cu cel mai mare număr de reprezentații în toate timpurile. 


Evenimentul "Jean Constantin - Omul Mării" va avea loc în piața Ovidiu, în perioada 21-22 august 2015, în inter-valul orar 20.30 - 00.30. 


Data a fost aleasă special pentru că pe 21 august, maestrul ar fi împlinit 88 de ani. "BD la munte și la mare" și imagini din spectacolele de pe scena Teatrului Fantasio vor putea fi urmărite de constănțeni. Evenimentul se va muta la Cityplex, în Tomis Mall, în caz de ploaie. 


Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean (n. 21 august 1927, Techirghiol - d. 26 mai 2010, Constanța), a fost unul din cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat maestrul comediei. Printre personajele reprezentate de Jean Constantin se numără cele din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune "Toate pânzele sus" (1976). 


Comentează știrea

Adi Mihalcea
21 august 2015
Nea' JEAN

Am trait clipe MAGICE in copilarie cu filmele in care a excelat Maestul JEAN CONSTANTIN ! Ce OM ! Ce suflet generos ! O amintire simpla : Eram elev la Lic. Economic ( prin anii 1982 ) si faceam practica le restaurantul scoala Modern vis-a-vis de Teatrul Fantasio : Maestul obisnuia sa serveasca masa la acesta unitate de alimentatie publica : ne facea sa radem cu lacrimi ! Ani , dupa , mi-am ales cariera de politist le circulatie si ... dupa 10 ani m-a recunoscut si mi-a spus : '' grasutule , am o datorie la tine ... nu ti-am lasat ciubuc cand am baut bere cu ILARION CIOBANU ... '' ! MAESTRE , orasul Constanta te iubeste !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Biblioteca colorată, în Piața Ovidiu
Pagina a fost generata in 0.5005 secunde