Pregătiri pentru noul an universitar şi la Academia Navală

210
Pregătiri pentru noul an universitar şi la Academia Navală - academie1-1599842937.jpg

Articole de la același autor

Deoarece până când studenţii se vor reîntoarce la cursuri nu a mai rămas prea mult timp, pregătirile sunt în toi și la Academia Navală Navală „Mircea cel Bătrân”. La acest moment, conducerea ANMB a implementat toate măsurile de siguranță necesare, atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori. Pe scurt, tuturor le va fi luată temperatura la intrare, se va face dezinfecția continuă a spațiilor de studiu, peste tot există dispensere cu dezinfectanţi şi au fost stabilite trasee de intrare și ieșire.

Ca orice altă unitate de învăţământ, şi academia şi-a asumat nişte scenarii. Astfel, toți studenții militari vor începe anul universitar cu activități față în față. Studenții civili, la fel, vor avea activități didactice, dar în baza unei planificări riguros stabilite, în sensul că pentru ei există mai multe scenarii. Primul dintre acestea este cel în care toate activitățile se execută frontal, al doilea, scenariul hibrid, conform căruia se fac activități atât față în față, cât și online, și al treilea scenariu nedorit de nimeni, cel în care toate activitățile se mută în mediul on-line, în funcție de evoluția pandemică.

„Deci, la momentul actual, studenții militari vor fi prezenți în academie, iar pentru cei civili vom alcătui un sistem hibrid, în care cursurile se vor desfășura online, datorită numărului mare de studenți. De exemplu, o singură grupă are în jur de o sută de studenți. Ședințele practice, laboratoarele, seminariile vor fi programate în așa fel încât grupele să nu depășească 15 studenți. De asemenea, orele vor fi scurtate. Vom ajunge la şedinţe de 45 de minute, cu pauză de 15 minute, pentru dezinfecția sălii de curs. La noi, înainte, ședințele erau de 100 de minute, lucram pe module. În primul rând, vom pune accent pe activitățile practice, care nu se pot efectua online. Nu poți face învățământ de calitate online, cum ar fi matematica, de exemplu”, au subliniat reprezentanţii instituţiei de învăţământ. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : A început TeleȘcoala profesorilor
Pagina a fost generata in 0.5181 secunde