Klaus Iohannis: "Anul școlar începe la 14 septembrie"

176
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că noul an de învățământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la școală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

"Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru școli, dar ele vor fi folosite și pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu COVID-19; scenariul doi, scenariul galben - între unul și trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile; scenariul trei - când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferință de presă.

Președintele a precizat că în săptămânile care urmează vor fi detaliate deciziile luate miercuri. El a subliniat că felul în care funcționează fiecare unitate școlară va fi decis la nivel local.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4272 secunde