Primarul Decebal Făgădău nu este de acord cu începerea școlii pe 15 septembrie

1505
Primarul Decebal Făgădău nu este de acord cu începerea școlii pe 15 septembrie - decebalfagadau3858-1596642084.jpg
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, în cursul zilei de ieri, că va organiza săptămâna viitoare o întâlnire cu directorii de unități de învățământ preuniversitar pentru a discuta despre pregătirea instituțiilor în vederea începerii cursurilor. Edilul consideră însă că debutul anului școlar ar trebui amânat cu două săptămâni, atât pentru prelungirea sezonului estival, cât și pentru derularea alegerilor locale.

"Constanța este pregătită să înceapă școala pe 15 septembrie, dar consider că acesta este un termen ambițios. Ne dorim să deschidem anul școlar atunci când toate condițiile ar fi îndeplinite și depinde foarte mult de evoluția cazurilor. Cred că 1 octombrie este un termen rezonabil, iar Constanța câștigă încă două săptămâni de turism", a declarat Decebal Făgădău.

Acesta a precizat că, din punct de vedere al materialelor igienico-sanitare, unitățile de învățământ au fost aprovizionate și au încă stocuri consistente, iar, în ultima ședință de Consiliu Local, a fost suplimentată suma alocată educației. "Aștept o comunicare oficială din partea Ministerului Educației. Pandemia ne-a prins pe nepregătite și mulți au apelat la diferite platforme. Cred că este timpul să urmăm o linie unitară. Noi am încurajat această competiție între platformele educaționale pentru finalul anului școlar anterior ca să vedem care are priza cea mai bună la elevi și la dascăli, astfel încât în viitorul an să mergem pe o formă cât mai omogenă, mai uniformă. Indiferent de momentul electoral pe care îl traversăm împreună, școala nu trebuie să devină un subiect politic. Din punct de vedere bugetar, suntem pregătiți să facem față deschiderii unui nou an școlar", a mai spus primarul Decebal Făgădău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde