În organizarea Asociației Culturale Noua Acropolă

Prelegere cu tema "Platon - Despre Suflet"

609

Articole de la același autor

Duminică, 19 iunie, la ora 11, Asociația Culturală Noua Acropolă, împreună cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie invită publicul constănțean la conferință. Va fi susținută prelegerea: "Platon - Despre Suflet".

Din cele mai vechi timpuri ne-am considerat ființe însuflețite, acordând o mare valoare părții noastre sufletești, ca ceva definitoriu pentru calitatea noastră de ființe vii. Fie ca am legat-o de capacitatea de a respira, ase-mănătoare lumii plantelor sau de capacitatea de a avea reacții animate la mediul înconjurător, precum animalele, fie că o vedem cu adevărat încununată în natura noastră rațională, omenească, tematica sufletului însoțește istoria căutărilor interioare ale tuturor civilizațiilor, oglindindu-se, inevitabil, în toate acțiunile noastre exterioare. Ce este sufletul? Poate crește? Este el supus timpului, fiind trecător ori este netrecător? Sunt doar câteva din întrebările noastre inexorabile, la care filosofii au încercat să găsească un răspuns. Iar pentru a ne apropia de câteva posibile clarificări, vom recurge la înțelepciunea celui numit de contemporanii săi medicul sufletelor: Platon.

Conferențiar: Adrian Tudose. Prele-gerea se va desfășura în Aula Adrian Rădulescu a Muzeului de Istorie, din Piața Ovidiu, nr. 12, iar intrarea publicului este liberă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cultură-Educație : Constanța se pregătește să râdă
Pagina a fost generata in 2.6411 secunde