Premieră la Şcoala de Maiştri Militari. O fată în fruntea promoţiei 2021

1601

Articole de la același autor

Cea mai nouă promoţie de maiştri militari de marină a sărbătorit, vineri, 30 iulie, pornirea pe un nou drum, cel al carierei militare. Începând de săptămâna viitoare, absolvenţii vor fi intra în rândul Forţelor Navale Române cu forţe proaspete şi un suflu nou.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a organizat vineri, 30 iulie, festivitatea de absolvire și de acordare a primului grad militar a absolvenților Promoției 2021, denumită onorific „Regele Mihai I – 100”.



În cadrul ceremoniei, 72 de absolvenți au primit gradul de maistru militar clasa a V-a, iar 21 de absolvenți pe cel de agent de poliție. Începând de luni, 2 august, cei 93 de absolvenți vor fi încadrați în unități din Forțele Navale Române, respectiv în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Alături de noua promoție de tehnicieni militari de marină, la festivitatea de absolvire, s-au aflat șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale Române, părinții, rudele și prietenii absolvenților.



Pentru prima dată în istoria școlii, în fruntea promoției este o absolventă școlarizată pentru Ministerul Afacerilor Interne. Agent de poliție Iuliana Murariu are 22 de ani, este din Botoșani și a urmat cursurile specialității Timonier și tehnică de navigație navală. Și-a dorit dintotdeauna să îmbrace ținuta de om al legii și consideră că Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este rampa de lansare ideală pentru orice tânăr atras de cariera militară. După absolvire, agent de poliție Iuliana Murariu va ocupa o funcție în cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) din cadrul Poliției de Frontieră. Chiar dacă a optat să-și înceapă cariera cu o funcție la uscat, tânăra nu exclude posibilitatea ca, în viitor, să activeze și pe funcții la bordul navelor din flota Poliției de Frontieră.



Un exemplu de urmat

Festivitatea de absolvire a reunit familiile, după un an dificil, cu multe restricţii. Elena a venit să îl susțină la absolvire pe iubitul ei, maistru militar clasa a V-a Laurențiu Jalbă, șef de promoție la specialitatea Artilerie Navală și Antiaeriană. Momentul însă a reprezentat pentru ea și o introspecție în viitor. Fata este studentă a Facultății de Balneo-Fiziokinetoterapie și Recuperare din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, dar experiența cursurilor online și lipsa practicii în domeniul pe care l-a ales au făcut-o să își reconsidere opțiunile. Inspirată de exemplul iubitului ei, Elena a decis să dea o șansă carierei militare, despre care crede că este în acord cu firea ei puternică. Tânăra s-a înscris pentru a susține și ea examenul de admitere de anul acesta la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Așadar, peste mai puțin de o săptămână, Elena, pe 3 august, va experimenta noi emoții, în curtea aceleiași unități, dar din perspectiva candidatului.



De asemenea, micuța Bianca Lungu are zece ani și a venit la festivitatea de vineri alături de părinții ei, să-și vadă sora mai mare, pe Luana, primind primul grad militar din carieră, acela de maistru militar clasa a V-a. Bianca este mezina familiei și singura dintre frații Lungu care încă nu îmbracă haina militară. Sora ei este proaspăt maistru militar de marină, iar fratele, Iulian Lungu, este absolvent al Colegiului Național Militar „Al. I. Cuza” din Constanța în promoția de anul acesta și proaspăt student al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Bianca se uită cu admirație la eleganța și seriozitatea pe care o inspiră frații ei când poartă uniforma militară, iar părinții au convingerea că și ea va urma modelele din familie și peste puțini ani o vor admira și pe ea cum bate pasul de defilare în ținuta militară.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4739 secunde