Premieră. Sesiune de examene online pentru viitorii maiştri militari de marină

257

Articole de la același autor

Situația epidemiologică delicată pe care o traversează învățământul de pretutindeni a adus schimbări și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unde, pentru prima dată, elevii militari susțin examenele de final de semestru online.

Sesiunea de examene a debutat luni, 25 ianuarie, și se va încheia vineri, 5 februarie. În acest interval de timp, cei 87 de elevi de anul întâi și cei 94 de elevi de anul al doilea au de susținut examene scrise și orale, prin intermediul platformelor de videoteleconferință.

„De la jumătatea lunii noiembrie, elevii noștri desfășoară cursuri online, fapt care ne-a determinat să adaptăm și metodele de evaluare la sistemul virtual. Avem la dispoziție platforma ILIAS, creată de specialiștii Universității Naționale de Apărare, unde fiecare elev și fiecare profesor au cont și unde sunt încărcate materialele didactice. Cursurile și examenele se desfășoară în sistem videoteleconferință, folosind platformele dedicate disponibile pe internet”, explică locțiitorul pentru învățământ al comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, căpitan-comandor Valentin Nae.



Primii care intră în febra examenelor sunt elevii de anul întâi. Ei au de susținut, în total, două examene, în perioada 25 - 29 ianuarie. Colegii lor de anul al II-lea vor susține trei examene de verificare a cunoștințelor teoretice, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie. „De altfel, în săptămâna premergătoare sesiunii, elevii au fost evaluați prin verificări finale la toate disciplinele care nu sunt prevăzute cu examen în Planul de învățământ. Elevii s-au descurcat bine și foarte bine, de aceea, suntem optimiști că prima sesiune de examene online susținută vreodată la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale va fi un succes”, mai spune căpitan-comandor Valentin Nae.



Emoţii şi aşteptări mari


Elevii militari s-au obișnuit rapid cu noile metode de predare online și cu verificările susținute pe internet. Cu toate acestea, unii spun că emoțiile dinaintea examenului nu sunt cu nimic mai diferite de cele pe care le-ar fi avut în cazul în care s-ar fi aflat în bănci.



„Am mai susținut verificări online și înainte de sesiune, iar totul a decurs foarte bine. În mare măsură, suntem pregătiți. Firește, avem un timp limitat la dispoziție pentru a rezolva subiectele, dar cred că ne vom descurca foarte bine. Cu toții am participat la cursurile online, am luat notițe, astfel încât examenele acestea nu ar trebui să fie prea dificile. Chiar dacă susținem testările online, emoțiile nu lipsesc, după cum este și normal. Dar sperăm cu toții că rezultatele finale vor fi conform așteptărilor noastre, adică foarte bune”, mărturiseşte elev militar Raluca Ristache.

Din 8 februarie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale încep un nou semestru. La fel ca și colegii lor din învățământul civil, elevii militari așteaptă decizia Ministerului Educației care va stabili dacă se întorc în bănci, pentru reluarea cursurilor față în față sau dacă vor continua ca, și până acum, lecțiile online.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3672 secunde