Premierele acestui week-end, la Cityplex Tomis Mall

120
Premierele acestui week-end, la Cityplex Tomis Mall - premiereleacestuiweekend-1401463673.jpg

Articole recomandate

l Au trecut aproape patru ani de când nu am mai văzut-o într-un rol principal pe Angelina Jolie și cu greu ai putea să găsești o față și un temperament mai potrivite pentru interpretarea lui Maleficent, adesea votată drept cel mai impresionant personaj negativ din animațiile Disney. Debutul în regie al lui Robert Stromberg, specialist în scenografie de două ori câștigător de Oscar (pentru "Avatar" și "Alice în Țara minunilor"), îți ia ochii cu efectele vizuale și cu magnetismul actriței, reușind să spună povestea "Frumoasei din Pădurea adormită" dintr-o altă perspectivă. Frumoasa și tânăra Maleficent trăiește o viață idilică în pașnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii și o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut...

l "Walesa. Man of Hope" spune una dintre cele mai interesante povești politice ale ultimelor decenii. Totul începe în 1970, când eroul titular, un simplu electrician pe șantierele navale din Gdansk, participă la un protest al muncitorilor înăbușit sângeros de autoritățile comuniste. Este doar începutul carierei politice a lui Walesa, cel care a ajuns între timp președinte al Poloniei și laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Faptul că filmul biografic este regizat de maestrul cinema-ului polonez Andrzej Wajda face premiera de vineri să fie cu atât mai interesantă. 1970, Gdansk. Autoritățile comuniste înăbușesc sângeros un protest al muncitorilor. Printre ei se află Lech Walesa, un simplu muncitor la șantierul naval care încearcă să facă față problemelor zilnice cu soția sa Danuta. El refuză să respecte regulile și curând se va trezi în fruntea unei revoluții ce nu doar va răsturna o dictatură poloneză, ci va da brânci și imperiului sovietic aflat în prag de colaps.

l Acțiunea filmului "Triunghiul dragostei și al morții" se petrece în anul 1962. Un fabulos cuplu american ajunge la Atena la bordul unei bărci prin Canalul Corintului: carismaticul Chester MacFarland și mai tânăra sa soție, Colette. În timp ce vizitează Acropolele, ei îl întâlnesc pe Rydal, un tânăr american ce vorbește limba greacă și lucrează ca ghid turistic, dar îi curăță pe turiști de bani cu schemele sale. Rydal e imediat atras fizic de frumoasa Colette și în același timp e fascinat de bogatul și sofisticatul Chester, așa că le acceptă imediat invitația la cină. Când Rydal vizitează cuplul la hotelul exclusivist unde e cazat, Chester îl presează să-l ajute să mute corpul unui bărbat ce pare inconștient. Chester se justifică în fața lui Rydal cu pretextul că acel bărbat l-a atacat. Rydal e de acord să ajute, pe moment, însă după ce și alte evenimente sinistre apar, își dă seama că a ajuns într-o situație fără scăpare. Atracția lui tot mai puternică față de vulnerabila Colette îi dă lui Chester motive de gelozie și paranoia, ducând la o tensiune tot mai periculoasă între cei doi bărbați. Călătoria lor îi duce din Grecia în Turcia și se termină pe aleile lăturalnice din Marele Bazar al Istanbulului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Concert final la Facultatea de Arte
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Caravana LSRS, în Medgidia
Pagina a fost generata in 1.1871 secunde