Premii generoase pentru elevi și studenți, la final de proiect CPEIC

269

Articole de la același autor

Ieri, la Muzeul de Artă, a avut loc Conferința de închidere a Proiectului "Centrul pentru Educație Interculturală Constanța (CPEIC)", un proiect de amploare pentru cultura de la malul mării care parcă începe să se… desțelenească.

Evenimentul a fost deschis de dr. Doina Păuleanu, managerul de proiect și directorul Muzeului de Artă Constanța, care a mulțumit tinerilor din grupul țintă, artiștilor care au participat la expozițiile interculturale, precum și conducerii celor două instituții care au colaborat pentru realizarea proiectului, respectiv directorului Colegiului Național de Arte "Regina Maria", prof. Ismet Nejdet Gevat, precum și decanului Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius", Daniela Hanțiu.

Lector univ. dr. Cristina Gelan, asistent manager și expert intercultural în proiect, declara, ieri, pentru "Cuget Liber", că, deși proiectul se închide, există toate șansele ca această colaborare să se continue.

"Ne propunem să demarăm un nou proiect și să-l extindem către alt grup țintă. În discuțiile noastre cu partenerii din Norvegia, am discutat despre un proiect replicat pentru viitori jurnaliști, studenți la Facultatea de Jurnalism sau elevi care vor să urmeze această meserie. Un proiect axat pe problemele interculturalității, a prejudecăților, a stereotipiilor, cum apar în presă diferite grupuri etnice. Există deja o an-gajare pe Erasmus+, pe care am făcut-o împreună cu o asociație din Constanța", a mai adăugat lect. Gelan.

În cadrul evenimentului, a avut loc și premierea celor mai bune portofolii realizate de membrii grupului țintă pe parcursul celor șapte ateliere, fiind premiați cinci dintre tineri. Premiul I (700 lei) a revenit elevei Zoia Mohammad, de la Colegiul de Arte "Regina Maria", iar premiile II (600 lei) și III (500 lei), studenților Claudiu Mihai Argeșanu, res-pectiv Lavinia Cernagor. Cele două mențiuni (450 lei) au fost înmânate elevei Teodora Denisa Muscalu și studentei Ana Christiana Narcisa Val.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde