"Ruina" din Inel! Apel disperat al părinților și cadrelor didactice de la Grădinița 47

2761
25

Articole de la același autor

"S-a furat ca-n codru, s-au aruncat bani cu nemiluita, dar fonduri pentru educația copiilor noștri nu au existat niciodată", sunt cuvintele părinților care așteaptă, cu nerăbdare și mare teamă, zilele acestea, să-și depună dosarele de înscriere a micuților la Grădinița cu program prelungit nr. 47 "Lumea Poveștilor".

Ieri, la ora documentării noastre, la grupa mijlocie "Albă ca Zăpada" avea loc o activitate deschisă, la care părinții luaseră loc în micile scăunele și asistau la… evoluția micuților. Un etaj mai sus, din cauza sălii mult prea mici, educatoarea scosese copiii la plantat floricele în curtea grădiniței.

Intrată parcă… la apă, o dată cu explozia demografică din cartierul Inel I-II, această unitate de învățământ ar fi trebuit să se extindă cu o clădire modernă cu patru săli de clasă de 70-80 mp, cu o sală de mese, o altă sală de consiliere și chiar o terasă. Iată că se împlinesc șapte ani de când muncitorii s-au retras de pe șantierul ce dădea speranțe părinților din acest cartier, iar clădirea "la roșu" se îndreaptă cu pași repezi spre ruină. Investiții de zeci, poate sute de milioane de lei ale Ministerului Educației se duc pe apa sâmbetei cu fiecare anotimp care mai trece peste ea.

"Oare mai trăiesc să o văd terminată?"

Din discuțiile purtate, ieri, atât cu prof. Elena Tega, directoarea unității, cât și cu Elena Spiță, administrator, am reținut că ar mai fi necesari circa 1.300.000 lei pentru ca această atât de necesară extindere să fie finalizată.

"Am făcut adrese peste adrese și solicitări la Primăria municipiului și la Consiliul Local Constanța din 2009 încoace, tot sperând că cineva ne va băga în seamă și va înțelege. Am ajuns să extindem monitorizarea video și de alarmare pentru o ruină, deoarece nu trecea săptămâna și mai trebuiau înlocuite geamuri că se spărgeau și se fura te miri ce. Avem avalanșe de cereri de înscriere, dar nu avem cum să le facem față. Părinții ajung să facă și compromisuri, în speranța că se va rezolva o dată și o dată. Ba înscriu copiii la unități mai îndepărtate de domiciliu, interesându-se în permanență când se dă în folosință extinderea. Alți părinți care au posibilitatea aduc copiii numai dimineața, pentru că nu avem decât 15 pătuțuri și nu am putea răspunde solicitărilor de la program prelungit. Știți ce visăm noi, cadrele didactice de la această grădiniță? Că poate vom ajunge să avem și noi grupele la numărul legal de copii. Pentru că, de la înființare, în 1981, am avut grupe de peste 40 de copii, reușind să-i limităm treptat de la 35 acum undeva la 32-31 de copii", a declarat prof. Tega.

După cum se poate observa și din fotografii, "ruină" este cuvântul definitoriu al acestei investiții de milioane care nu interesează pe nimeni, toți factorii decidenți ridicând din umeri că nu sunt bani.

Luna trecută, ne spunea administratorul Elena Spiță, a venit cineva de la primărie să viziteze "ruina", dar în cadrul unui "turneu" prin mai multe unități de învățământ, probabil pentru o nouă… statistică.

"Sunt clădiri de pe vremea lui Ceaușescu, pe care, dacă nu le întreținem, riscă să nu mai fie avizate de Direcția de Sănătate Publică. Gândiți-vă că instalația termică și hidroizolația sunt de acum 35 de ani! Cât să mai reziste dacă nu facem ceva?", se întreba, retoric, administratorul.

v v v

Și, din păcate, printre preocupările majorității consilierilor locali constănțeni care acum umblă la vânătoare de semnături pentru un nou mandat, nu se numără și dotările din învățământ. Ce poate să le iasă de la astfel de investiții nerentabile? 

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Se doreste
14 aprilie 2016
Gradinita particulara

Aceasta este o metoda de distrugere a calitatii unor unitati de invatamant,ca apoi sa o inchirieze unei Gradinite particulare.

Ati ridicat o problema ?
15 aprilie 2016
Ati ridicat mingea la fileu

Furios ca nu l-a informat nimeni despre problemele de la Gradinita Nr. 47,tovarasul Fagadau va fi maine acolo.Gand la gand cu bucurie.Va tuna si va fulgera dar nu inainte de a chema presa si televiziunea de partid.Are nevoie de o imagine pozitiva:Fagadau transparentul,Fagadau omul de omenie,Fagadau omul sensibil la problemele micutilor,Fagadau nu e Mazare.El va promite ca lucrarile vor fi terminate dupa alegeri ,numai daca-l alegeti pe el.Cei care au inceput lucrarea vor fi trasi la raspundere.Pupici,aplauze,educatoare lesinate de fericire,fotografii cu micutii,parinti si copii fericiti la gradinita Nr. 47.Unul e Fagadau,ati ridicat mingeala fileu ! Bravo,Cuget Liber.

Niste tupeisti
15 aprilie 2016
nesimtiti

Unul este Fagadau! Mare continuitor al clicii Mazare! Daca tot sa duce la gradinita 47 sa se dea mare ca rezolva el, sa faca dracului ceva si cu dilia asta de Stan ca doar stie foarte bine despre ce e vorba. O conoaste, il cunoaste pe barbata'sau, sunt psd-isti ca aici e invarteala... Si culmea, mai este si parinte la 28! Ce atata rahat imprastiat... stiu unii de altii si de conducerea ISJ - madam Bucovala, sora lui Bucovala,mare sef de la statiunea Mamaia, el pus de Stan, fost vice, ea, sora'sa, pusa de Popescu Raducu alt psd-ist care a casapit ISJ-ul si a fost pus, bineinteles de PSD... unii pusi de alti, ei intre ei si tot asa imbarligaturi peste imbarligaturi... Cum sa aibe tupeu madam Bucovala sa o dea jos pe Stan? Ce atata vrajeala? Vuieste Constanta de situatia de la 28 si ei se fac ca ploua? Fagadau asta chiar se da fata mare? Cat de ipocrit sa fii? I-a facut nebuna asta de rahat pe toti si ei tac si inghit! Atat de prosti sunt?! Trebuie ajuns in media si aspectul asta cu stan, la posturi nationale tv mari asa cum s-au tot facut reportaje despre mafia mazare. La Manastire B1, Antena3, Digi24, la Relitatea Tv unde s-au facut emisiuni despre clica asta de care nu se mai poate sa respiri, au pus monopol si se tin cu dintii de functii. Sau sa fie denuntati la DNA pentru abuz in serviciu, trafic de influenta si ce s-o mai gasi. Sa-l cheme si pe Fagadau la DNA pana in alegeri asa cum ii tot cheama pe toti primarii. Sa le mai tremure fundul ala nesimtit, poate asa mai vin de-acasa si lasa garda jos, corectand cat de cat porcariile pe care le-au facut.

iluzii
15 aprilie 2016
nu scapati de stan

V-ati pricopsit cu stan si nu mai scapati de ea nici cu fagadau, nici cu altul....Acolo ramane, in vecii vecilor amin!

Da,... Stan e de profesie director...
15 aprilie 2016
oricum, nici profesor nu o poti numi...

Eee, o fi ea neagra ca dracu' de rautati, ranchiuni imbecile si dileli ce-i trec prin mintea aia zdruncinata, dar pana la urma n-o fi dracu' asa de negru incat sa nu-l mai poti schimba. Orice nas isi are nasul! Cred ca nu s-a ambitionat nimeni indeajuns de tare incat sa-si bata capul cu ea si sa-i faca vant. Sau poate ca nu si-a intalnit un "adversar" pe masura rautatii, parsivitatii, minciunilor, aiurelilor si nebuniilor din creierul ei. ...Nici nu mai exista un asemenea specimen!

Răspuns la: nu scapati de stan
Adăugat de : iluzii, 15 aprilie 2016
V-ati pricopsit cu stan si nu mai scapati de ea nici cu fagadau, nici cu altul....Acolo ramane, in vecii vecilor amin!
sa va fie rusineeeeee
15 aprilie 2016
huooooo inspectoratul scolar judetean constanta!

Cel mai jalnic specimen pus in functia de director! Chiar atata nesimtire si prostie sa existe in isj-ul asta din constanta sa se faca de-atata timp ca nu aud? HUOOOOOO, JOS ISJ- CONSTANTA! Duceti-va ......cu stan cu tot, unde si-a intarcat dracul copiii!!!!!!

Duca-se
15 aprilie 2016
o mie de ani...

A dracului pricopseala! Mai bine lipsa, duca-se pe pustii! O tacanita de-asta e adevarata pustiire... In urma ei, potopul...Vai, sufletul si creierul ei!

Răspuns la: nu scapati de stan
Adăugat de : iluzii, 15 aprilie 2016
V-ati pricopsit cu stan si nu mai scapati de ea nici cu fagadau, nici cu altul....Acolo ramane, in vecii vecilor amin!
isj-ule,
15 aprilie 2016
de codruta va e frica?

Oare DNA-ul i-ar face sa deschida ochii mai larg pe stimabilii de la ISJ-Cta, pardon ISJ-ul lui Stan?

Ce rusine,
15 aprilie 2016
dom'le?!

Nu au rusine! Sunt din acelasi aluat cu stan! Nerusinati, nesimtiti, tupeisti, nehaliti... JEGURI !!!!

Răspuns la: huooooo inspectoratul scolar judetean constanta!
Adăugat de : sa va fie rusineeeeee, 15 aprilie 2016
Cel mai jalnic specimen pus in functia de director! Chiar atata nesimtire si prostie sa existe in isj-ul asta din constanta sa se faca de-atata...
si stan a dat spaga, sau doar apus o vorba buna?
15 aprilie 2016
Bucovala, e adevarat ce s-a scris mai sus?

astia de la isj, cu proasta lor de stan cred ca sunt vesnici acolo! Stati ca le vine si lor randul sa predea si le doresc un director nebun ca stan! Si le mai doresc sa aiba soarta lui sorin oprescu, de la primaria capitalei.

Răspuns la: dom'le?!
Adăugat de : Ce rusine,, 15 aprilie 2016
Nu au rusine! Sunt din acelasi aluat cu stan! Nerusinati, nesimtiti, tupeisti, nehaliti... JEGURI !!!!
25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.194 secunde