Premii în bani pentru olimpicii români medaliați la concursurile școlare internaționale din 2013

108

Articole de la același autor

Ministerul Educației Naționale va premia, în luna septembrie 2013, elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile școlare internaționale desfășurate în acest an, profesorii care i-au pregătit și unitățile școlare din care provin elevii. 

Cuantumurile premiilor acordate medaliaților la olimpiadele internaționale sunt următoarele: 12.180 lei - medalie de aur și premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur sau premiul întâi, 8.080 lei - medalie de argint sau premiul al doilea, 5.770 lei - medalie de bronz sau premiul al treilea și 3.940 lei - mențiune.

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul întâi, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul al doilea, 2.860 lei pentru medalie de bronz sau premiul al treilea și 2.480 lei pentru mențiune. În această categorie intră elevii laureați la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internațională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internațională de Limbă, Comunicare și Literatura Română, Olimpiada Internațională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaționale de Limbă Latină Sulmona și Venosa, Olimpiada Internațională de Limbă Turcă, Olimpiada Internațională de Matematică pentru Eleve și Turneul Internațional de Informatică-Shumen.

Pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul ori elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru școala pe care elevul sau elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Sumele primite de școli vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde