Preșcolarii de la grădinița "Azur" au construit prima flotă de vapoare din materiale reciclabile

1867
Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit "Azur" din Constanța continuă activitățile dedicate preșcolarilor și nu contenesc să uimească prin temele alese pentru cei mici.

În acest context, recent, copiii au fost învățați cum să folosească materialele reciclabile pentru a construi vapoare. Pe lângă educatoare, în jocul celor mici au intrat și părinții sau chiar bunicii iar, la final, au ieșit adevărate capodopere marinărești.

Adevaratul spectacol a avut loc, însă, ieri, în cadrul activității dedicate Zilei Internaționale a Mării Negre când au fost vizionate toate vapoarele "construite" de cei mici.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul grădiniței din strada Aluniș nr. 2 bis, sub genericul "Vapoare pe Marea Neagră".

La acțiune au fost prezenți  preșcolarii grupelor Albatroșii, Pescărușii, Steluțele Mării, Căluții de Mare, Peștișorii și Delfinașii, coordonați de educatoarele Paulica Acasandrei, Maria Piron, Elena Teodorescu, Ionelia Moșuțan, Simona Cojocaru, Monica Iscu, Iolanda Petic, Raluca Voicilă Gorpin, Teodora Guef, Irina Donciu Gorpin, Maria Enache, Cătălina Ionescu și directorul instituției, Ecaterina Radu. De asemenea, au participat părinți și bunici, iar invitat de onoare a fost un reprezentant de la Agenția pentru Protecția Mediului, mai exact, Luminița Neagu, care a prezentat un material despre biodiversitatea Mării Negre.

Pe parcursul evenimentului, cele 83 de vapoare confecționate din materiale reciclabile, ce au participat la concurs, au fost apreciate de părinții sau bunicii care au vizitat expoziția, urmând ca acestea să fie fotografiate și așezate într-un folder care să completeze baza de date a proiectului grădiniței.

Și cum cei mici au reușit să transforme cu măiestrie cofrajele de ouă, bureții, cutiile de lapte sau margarină, sticlele din plastic, hârtia sau cartoanele în adevărate vapoare demne de plecat în scurte călătorii imaginare, la final, toți preșcolarii au primit diplome cu care se vor mândri peste ani, poate chiar atunci când unii dintre ei își vor alege profesia de marinar.

Mai multe imagini de la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Mării Negre puteți vedea în galeria foto de pe site-ul www.cugetliber.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5962 secunde