Prietenia româno - turcă, celebrată în weekend

228
La sfârșit de săptămână, respectiv 20-21 octombrie va avea loc Simpozionul "Prietenia Istorică româno - turcă în Zona Dunării și a Mării Negre". Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" Constanța împreună cu Consiliul Superior "Atatürk" pentru Cultură, Limbă si Istorie din Ankara, Centrul de Studii Turce Dimitrie Cantemir din cadrul Universității București, Muzeul Brăilei, și Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Constanța.

Programul evenimentului

Sâmbătă la ora 9:30 începe Simpozionul, gazdă fiind Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța. Tot acolo, în continuare, de la ora 13:00 are loc vernisajul expoziției "Să trăim împreună sub bolta cerească". Sâmbătă seara la Palatul Copiilor Constanța va avea loc de la ora 18:00, concert de muzică otomană și de melodii turcești din zona Rumelia. 

A doua zi simpozionul va începe la ora 9:00 tot la muzeul de istorie. Duminica va continua la Medgidia de la ora 13:00, la Casa de cultură cu concertul de muzică otomană și de melodii turcești din zona Rumelia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde