Prima expoziție de carte aromână

267
Societatea Culturală Aromână din Bucu-rești, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, organizează, în perioada 15 februarie - 22 martie, în spațiul expozițional Palimpsest, prima expoziție de carte aromână. 


Cărțile expuse aparțin Societății Culturale Aromâne și unor bibliofili aromâni, cărora li se adaugă volume din colecția Matildei Caragiu Marioțeanu.

Este primul eveniment de acest gen din lume, indiferent dacă ne referim la România sau la cele cinci țări balcanice, în care trăiesc aromânii. Alături de carte, va mai fi o expoziție de artă, reprezentând lucrări de grafică, pictură și sculptură ale artiștilor Ary Murnu și Ion Lucian Murnu. Expoziția de carte va cuprinde un număr de aproximativ 600 de titluri.

În fiecare zi de vineri din această perioadă, începând cu ora 17, în spațiul central al instituției, Atrium, și miercuri, 6 martie, aceeași oră, vor fi lansări de carte.

Evenimentele vor debuta vineri, 15 februarie, ora 17, în Sala Atrium, când gazdă va fi dr. Elena Târziman, director general al Bibliotecii Naționale a României. Letiția Constantin va prezenta "Ary Murnu în colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a României" însoțită de o lansare de carte "Ary Murnu, Mărturia unei epoci, desene", la Editura Societății Culturale Aromâne, București, 2013. Prezintă Doina Mândru.

Iar în spațiul expozițional Palimpsest este programat vernisajul Ary Murnu și Ion Lucian Murnu, grafică, sculptură, pictură. Prezintă Doina Mândru, Silvia Radu.

În încheiere, cei prezenți vor savura o expoziție culinară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3274 secunde