Prima sărbătoare închinată Maicii Domnului

262
Prima sărbătoare închinată Maicii Domnului - primasarbatoare-1395680893.jpg

Articole de la același autor

Credincioșii ortodocși sărbătoresc astăzi Buna Vestire, prima sărbătoare confirmată în documente dintre sărbătorile Maicii Domnului. 
Una dintre sărbătorile închinate Maicii Domnului, care marchează momentul în care Fecioara primește, de la Arhanghelul Gavriil, vestea că este aleasă de Dumnezeu să devină Maică a Domnului sau "scara cerească pe care S-a pogorât Dumnezeu", așa cum o numește Biserica în cântările sale. 
Arhanghelul bunelor vestiri, Gavriil, i s-a arătat Fecioarei Maria și i-a spus: "Bucură-te ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei" (Luca I, 28). Văzând teama Fecioarei Maria a adăugat: "Nu te teme Marie, căci ai aflat har de la Dumnezeu. Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema" (Luca I, 30-32). Atunci, Fecioara Maria, plină se smerenie, a plecat capul și a zis: "Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău". Este momentul în care "puterea Celui de sus a umbrit-o atunci, spre zămislire" și S-a întrupat Mântuitorul Hristos.
Cu această ocazie, astăzi, de la ora 8.45, IPS Teodise va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Buna Vestire" din Constanța (str. Dionisie cel Mic).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2512 secunde