Primele mari emoții pentru elevii constănțeni din clasa a IV-a

571
6
Primele mari emoții pentru elevii constănțeni din clasa a IV-a - primelemariemotii-1401203484.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 10,  6.646 de elevi constănțeni de clasa a IV-a vor susține prima probă din cadrul Evaluării Naționale, la disciplina Limba română. Ei sunt primii care intră în focurile acestei testări impuse, începând cu acest an școlar, obligatoriu pentru toți elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. 


Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, elevii vor susține evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită, durata testului fiind de 60 de minute. Testul va fi administrat de un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care va fi asistat de un alt cadru didactic. Testele, care sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, vor fi evaluate în fiecare unitate de învățământ de cadre didactice care nu predau la clasa respectivă, în cel mult șapte zile lucrătoare de la data susținerii ultimului test. 


"Menționăm că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea elevilor și a părinților elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate", ne-a informat prof. dr. Cristina Maria Ivan, inspector școlar de specialitate limba română. 


De asemenea, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, le-a urat elevilor mult succes astăzi, la prima probă și, totodată, la primul test național din viața lor. 


"Sunt convins că emoțiile vor fi mari, deopotrivă, și pentru părinți, și pentru copii, dar vreau să-i asigur că această testare vizează, pe de o parte, evaluarea competențelor fundamentale pe care le-au dobândit până în clasa a IV-a, iar pe de altă parte, furnizarea unor date necesare îmbunătățirii performanțelor școlare. În niciun caz, rezultatele nu vor fi trecute în catalog. În al doilea rând, vreau să mulțumesc tuturor directorilor și cadrelor didactice implicate în această testare, o premieră și pentru dumnealor, pentru că au dovedit, încă o dată, seriozitate și responsabilitate", a mai precizat prof. Popescu. 


Cea de-a doua probă pe care o vor susține elevii claselor a IV-a este programată joi, 29 mai, și vizează evaluarea competențelor de matematică. 


Elevii cu deficiențe, integrați în învățământul de masă sau școlarizați în învățământul special, precum și elevii cu cerințe educaționale speciale susțin evaluarea la solicitarea scrisă a părinților, cu teste elaborate la nivelul unității de învățământ, prin adaptarea modelelor publicate.


Pe 2 iunie, micii elevi de-a II-a vor fi testați scris - citit la limba română, și apoi, pe 4 iunie, la matematică, ultimii testați fiind elevii claselor a VI-a la limbă și comunicare și matematică și Științe ale naturii. 


Comentează știrea

profesor
28 mai 2014
EN

Ne-ati adus in scoli de la ora 5.00 dimineata, neplatiti si nemancati. Sunteti niste oameni care va bateti joc de profesorii constanteni. Rusine! Unde este sindicatul? De ce nu se autosesizeaza? Am plecat la ora 4.30 de acasa. Noi nu avem copii?

Angela
28 mai 2014
Intrebare

La ce ora se publica subiectele si pe ce site?

claudiu
28 mai 2014
rusine!!

Asa e !RUSINE invatamantului romanesc care este pe mana unor incompetenti!!Cum e posibil sa stam ca prostii de la 5 dimineata neplatiti,nemancati!

alt profesor
28 mai 2014
Invatamantul romanesc, rusine nationala!

Asa este ! Comisiile au fost chemate in scoli laora 5 dimineata. Doamna Simona Anghel, de ce nu scrieti despre asta? Despre modul cum isi bate joc ISJ-ul si ministerul de profesori? Despre o activitate care se suprapune peste orele noastre de curs, de care nu am fost degrevati ! Despre o activitate neplatita !

Raluca
28 mai 2014
ce mizerie

N-am nimic cu testarea, insa aproape nu-mi vine sa cred ceea ce comenteaza profesorii participanti. Suntem oare tot ca pe vremea comunistilor?! Cum este posibila convocarea la o asemenea ora, mai ales in conditiile in care nu se ofera o remuneratie, macar pentru decontarea unei mese? Organizare mizerabila a ISJ si mai ales, un articol de slaba calitate. Tocmai aspectele de acest gen ar trebui semnalate cititorilor, pentru a avea pretentia de a face jurnalism.

cititor
28 mai 2014
cat de proasta esti!!!

Ce legatura are una cu alta. Dc ai vreo frustrare arunca-te de la balcon decat sa lasi comentarii ca dobitoaca

Răspuns la: ce mizerie
Adăugat de : Raluca, 28 mai 2014
N-am nimic cu testarea, insa aproape nu-mi vine sa cred ceea ce comenteaza profesorii participanti. Suntem oare tot ca pe vremea comunistilor?! Cum...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0912 secunde