Primul liceu internațional hibrid din România, unde elevii își aleg materiile

294
Primul liceu internațional hibrid din România, unde elevii își aleg materiile - sparkschoolpressconf15iul2021199-1638526504.jpg
Inspirat de pandemie, dar și cu gândul la viitor, la Cluj a fost inaugurat, săptămâna aceasta, de mediul privat, primul liceu internațional hibrid din România, în urma unei investiții de 150.000 euro. Spark School este parte a Transylvania College, una dintre cele mai cunoscute instituții private de învățământ din România, fondată în 1993 ca o grădiniță și care a crescut pentru a oferi cursuri pentru toate nivelurile de educație. Colegiul fondat de Simona și Dan Baciu acum 28 de ani este condus astăzi de Ruxandra Mercea, fiica lor și cea care este directorul instituției, conform start-up.ro.

Sub conducerea ei, Transylvania College a vrut să ofere o educație care să fie adaptată nevoilor elevilor în această perioadă. Deja vorbim despre un mod de muncă hibrid, așa că și elevii ar putea profita de acest lucru, într-un mix de interacțiune fizică și online. Spark School vrea să fie o școală hibrid care e dedicată și celor din România, copiilor expaților, dar și străinilor.

Spark School e o școală hibrid, unde elevii învață online, în ritmul propriu, au sesiuni de evaluare, iar apoi se pot întâlni cu ceilalți colegi în spații fizice pentru a dezbate și a lucra în comun.

Spark School oferă cursuri în limba engleză pentru liceu urmărind un curriculum internațional și pentru deschiderea sa, care a fost anunțată în această săptămână, au fost investiți 150.000 de euro, dar fondatorii caută și investitori pentru dezvoltare, evaluarea înainte de investiție fiind de un milion de euro.

Elevii aleg ce materii vor să studieze la Liceul Spark din Cluj, iar profesorii din întreaga lume îi coordonează online, pas cu pas, la lecții. Mai exact, în acest liceu se pune accentul pe educația viitorului. Elevii sunt ajutați să intre la facultățile pe care și le doresc și să descopere ce loc de muncă ar vrea să dețină.

Taxele la liceul din Cluj se încadrează între 1.000 de euro și 6.000 de euro pe an, în funcție de cum alege un elev să studieze: part time sau full time.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.577 secunde