Concurs Prințesa pe poante - Alina Cojocaru va dansa, în premieră, la Constanța

476

Articole de la același autor

Prim-solista Alina Cojocaru va efectua un turneu național în perioada 29 martie - 10 aprilie, Constanța fiind prinsă în rândul orașelor mari care vor găzdui spectacolele. Reprezentația este programată la începutul lunii aprilie, datele spectacolului de la Constanța urmând a fi transmise în curând.
Alina Cojocaru va dansa în premieră la Constanța "Baiadera", spectacol prezentat recent și în București. Alina Cojocaru este prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden. În anul 2004, a fost desemnată cea mai bună balerină în cadrul Festivalului Monaco Dance Forum, la Gala Premiilor Nijinsky, premii acordate o dată la doi ani.
Artista s-a născut pe 27 mai 1981 în București, a studiat la Kiev timp de șapte ani și s-a perfecționat apoi, din 1997, la Școala Regală de Balet din Londra, în urma câștigării bursei Premiului Lausanne. După anul în care a dansat în cadrul Companiei de Balet din Kiev, a revenit la Londra, fiind promovată ca prim-balerină. În 2002 a apărut pentru prima dată pe o scena românească, interpretând rolul titular din "Giselle". Artista a fost distinsă atunci cu Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler, pentru performanțele prin care reprezintă și impune talentul românesc pe marile scene ale lumii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9218 secunde