Prof. Florentina Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu: "Sunt dezamăgită de rezultatele elevilor la simularea Evaluării Naționale"

2212
37
Prof. Florentina Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu:
Exact cu o lună în urmă, prof. Florentina Petre întrunea sufragiile consiliului profesoral convocat special pentru a alege un nou director la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, în urma demiterii prof. Claudiu Revnic. 


"Nu cred că am reușit să câștig aprecierea colegilor mei doar în anul în care am fost director adjunct, ci mai repede prin felul meu de a fi de când sunt învățător aici și sunt în mijlocul lor, adică din anul 1996. Funcția nu m-a schimbat și am rămas aceeași colegă corectă, punctuală, exigentă. Atât i-am rugat la momentul alegerii mele: așa cum îi respect eu, așa să mă respecte și ei pe mine și fiecare să ne facem datoria față de elevi cât mai eficient", a declarat prof. Florentina Petre. 


Absolventă a două facultăți, Florentina Petre este profesor de desen, psiholog, dar cel mai mult iubește să fie profesor de învățământ primar. Se împarte între numeroasele sale obligații de manager și clasa a III-a, unde încă predă, pentru că nu a fost degre-vată de catedră. 


Zilele acestea, ne mărturisea că, în ciuda tuturor comentariilor care au existat legate de fostul director și care au avut în fapt substrat politic, se înțelege foarte bine cu profesorul de matematică Claudiu Revnic. "Este o unitate mare, cu numeroase structuri, care însumează peste 1.300 de elevi și 90 de cadre didactice și până la urmă avem nevoie unii de ceilalți pentru a duce cu bine la capăt actul educațional și menirea noastră ca dascăli", a adăugat același director. 


Rețelele de socializare, mai importante decât învățatul 
Și pentru că tot a adus vorba de actul educațional, nu puteam da uitării rezultatele slabe de la Bacalaureat ale elevilor din Kogălniceanu. "Noi avem clasă de uman, clasă de real și clasă de tehnologic. Copiii de la tehnologic merg și ei la Bacalaureat, pentru că acesta este parcursul firesc, și ei ne trag în jos. Dar, atâta timp cât elevul intră în acest liceu cu medie sub 5, nu are cum să mai crească impresionant de mult, așa încât să promoveze Bacalaureatul. Regretabil este faptul că interesul pentru școală scade pe zi ce trece. M-am uitat pe rezultatele de la recentele simulări ale Evaluării Naționale și sunt destul de mici, mai ales la Matematică. Le-am propus colegilor să facem ședințe cu părinții celor trei clase de a VIII-a și cea de la Piatra și împreună cu diriginții și profesorii care predau la Matematică și Limba română să vedem ce măsuri putem lua pentru că timpul e scurt. Profesorii chiar erau foarte supărați și îmi povesteau că lucrează mult cu elevii, dar degeaba, pentru că interesul lor pentru carte a scăzut foarte mult. N-or merge ei prin cluburi, dar stau mai mult pe rețelele de socializare decât să învețe. Rar mai vezi un copil să citească o carte. La acestea se adaugă problemele fa-miliale, cu părinți dezinteresați de ceea ce se întâmplă cu copilul lor, drept dovadă participarea din ce în ce mai scăzută la ședințele cu părinții. Stresul și problemele societății își pun am-prenta și pe părinți, dar și pe copii. Cine vrea să învețe învață oriunde, chit că e în mediul urban sau rural. Și noi avem cadre didactice foarte bine pregătite, dar nu este de ajuns pentru a le insufla elevilor dorința de a învăța", a mai adăugat directorul Florentina Petre. 


Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
parinte
2 martie 2015
bravo doamna Floriana!

Felicitari, doamna Floriana!Sunteti omul potrivit la locul potrivit! Mi-ati educat copilul cu aceleasi principii care va caracterizeaza: exigenta si corectitudinea! Ati dat comunei serii de copii foarte bine pregatiti care au devenit: dascali, medici.Este o mandrie pentru noi, parintii, sa va avem directorul scolii! Scoala noastra are nevoie de o mana forte pentru binele tuturor!Mult succes!

gabi
2 martie 2015
bravo, floriana

Bravo, Floriana, baga in toti ordine si disciplina!

Dorula
3 martie 2015
Amenintare

Intradevar,dna petre,dupa cum ati spus ati ramas la fel...o santajista si o ingrata.asa ati fost aleasa in functia dupa care tanjeati cu disperare...amenintandu-va colegi..este jignitor.va urez succesurii

Parinte
3 martie 2015
Numire

Toate functiile de conducere in romania se obtin prin sprijin politic. Asa a fost numit fostul director(sprijinit de psd),asa a fost numita si dansa(sprijinita de pnl).cat despre alegereile democratice prin care a fosr aleasa,povestea sta cam asa:domnul revnic si a dat demisia pentru ca doamna petre i a aranjat in consiliul de admimistratie titularizarea sotiei.impreuna cu anca belu a amenintat si santajat o parte din profesori,astfel asigurandu se ca acestia o vor vota(democratic)..asta imi suna a abuz ..

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

coleg
3 martie 2015
adevarul

Gasca lui Muri formata din 3 cadre didactice mizerabile(vezi fosta adjuncta lili) vrea sa fie doar ea la butoane!Pentru acest lucru a recurs la reclamatii infinite la toate organele de control pentru fiecare director numit de vreo 5 ani.Oamenii s-au cam saturat ca Isj sa numeasca politic directorii.Aceste muieri nebune, se cred buricul scolii si au dorit iar o numire politica!Dar generalul s-a saturat de ele si a procedat democratic!Floriana a facut echipa si cu fostul director si trebuie sa recunoastem ca ea tinea toata scoala!Nici Floriana, nici primarita nu a santajat pe nimeni!Votul a fost secret, fiecare votand singur intr-o camera separata!Noi am ales-o pe Floriana pentru ca este mult mai capabila decat betiva de Kiafiru, turnatoareaa de vilid sau proasta de lili care spera sa ia si sotul ei bacalaureatul acum la 60 de ani.

ghita
3 martie 2015
revnic

Revnic si-a dat demisia din partid si din consilier ca voi-psd-ul , colegii lui, l-ati injunghiat pe la spate! Ati vrut sa il dati jos sa puneti una din proastele voastre de la partid, ca mumia lili nu era de ajuns!

bebe
3 martie 2015
pnl

Da doamna Petre noroc Cu doamna Primarita si cu sprijjinul ei esti unde esti Nu te mai da desteapta. PACAT ca procedati asa totul politic,si va mai mirati de rezultatele copiilor. Mai bine va lasati de meserie JIGODISMUL SI MITA VA REPREZINTA CA SI FUGA DUPA AVERE

ayshe
3 martie 2015
Intrebare

Intrebarea este: DE CE CORUPTUL MURESAN este inca in libertate? Omul asta, daca ar fi avut Dumnezeu, nu l-ar fi fortat pe Revnic sa semneze contract pentru usi de termopan cu 20.000 lei mai mult decat oferta acceptata de CA! Acelasi lucru si despre acolitii lui: evazionistul Ghita, spagasina Umi, famiglia Enache care a fost prinsa de POLITIE cu fabrica ILEGALA de tigari si 34 tone tutun pe stoc!!

parinte makidon
3 martie 2015
mandri de Floriana

Sa va ia dracu pe toti care scrieti urat de Floriana! In Kogalniceanu o vrem toti, romani, makidoni, tatari, tigani ca stie sa vorbeasca si stie sa puna disciplina! Noi makidonii suntem mandri de ea si ne e rusine cu balamace si kati chjiafira care ne fac neamul de ras. Lasati-o in pace pe Floriana sa faca ce n-ati fost voi in stare sa faceti!

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3691 secunde