Prof. Nuredin Ibram lansează un nou volum inedit: ”Bucătăria tradițională tătară”

37906
Prof. Nuredin Ibram lansează un nou volum inedit: ”Bucătăria tradițională tătară” - x-coperta-carte-1695732543.jpg

Articole de la același autor

Prolificul universitar constănțean Ibram Nuredin, în ciuda celor opt decenii de viață sărbătorite anul acesta, oferă posterității un nou titlu prețios pentru istoria pământului dintre Dunăre și Marea Neagră, rod al trudei sale pentru a reliefa identitatea unei etnii protejate și promovate în diversitatea culturală și religioasă dobrogeană.

Sâmbătă, 30 septembrie, la Grădina Culturală Callatis din Mangalia, la ora 15, va fi lansat volumul cu numărul 5 din seria „Spiritualitate tătară”, intitulat „Bucătăria tradițională tătară”.

Atmosfera va fi întregită de prezența invitaților săi: baritonii Iulian Bratu și Ionuț Neagu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, de interpreta de muzică tradițională rusă Olga Alexei și de formația de muzică tradițională tătară „Miras”.

Duminică, 1 octombrie, același volum va fi lansat în Complexul Poseidon din Eforie Nord, la ora 12.

Neobosit filosof, sociolog și om de cultură constănțean, Ibram Nuredin este absolvent al Facultății de Filozofie a Universității din București, promoția 1966, și timp de peste cinci decenii a predat în învățământul universitar constănțean, ocupând funcția de director al Colegiului Universitar „Kemal Ataturk” din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.

Este autor a peste zece cărți de specialitate și cursuri universitare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde