Tinerii din generația Z nu au perspective de carieră clare

94
Tinerii din generația Z nu au perspective de carieră clare - genz-1695732482.jpg

Articole de la același autor

Un studiu recent lansează concluzia că tinerii din generația Z nu au un traseu profesional bine plănuit și concret, dar vin cu o bună doză de încredere în sine.

Tinerii generației Z, născuți între 1995 și 2010, de obicei își cunosc propria valoare, însă tind să-și supraestimeze informațiile legate de piața muncii. Cei mai mulți dintre cei intervievați se dovedesc a fi optimiști în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă. Informațiile arată că majoritatea studenților, mai exact un procent de 80%, și a celor fără o diplomă - 88% - gândesc pozitiv legat de viitorul lor profesional. Cu toate acestea, cei mai mulți declară că nu au un traseu profesional bine stabilit.

Tinerii din generația Z sunt deficitari din trei puncte de vedere. Este vorba despre așteptările salariale pentru următorul loc de muncă, pregătirea documentelor pentru a candida pentru un job și comportamentul în timpul interviului cu persoana care recrutează. Pe de altă parte, persoanele aflate în căutare de noi angajați identifică drept deficiențe ale candidaților tineri faptul că unii dintre ei nu-și cunosc punctele tari și slabe, că nu știu sarcinile postului pentru care candidează și că nu pot spune exact ce sarcini ar prefera sau nu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2453 secunde