Profesori englezi în schimb de experiență prin grădinițele constănțene

922
În săptămâna 6-10 aprilie, în municipiul Constanța se desfășoară o vizită de studiu a unui grup de cadre didactice din Marea Britanie. Activitatea se va derula sub denumirea "Inovații didactice și creativitate în învățământ. Curriculum bazat pe competențe, abordări de tip cross-curricular și învățare centrată pe elev". Tema vizitei o reprezintă predarea unui curriculum bazat pe competențe și de tip cross-curicular la nivelul învățământului preșcolar și primar.
Grupul din Marea Britanie este format din patru profesori care predau la grădiniță și din patru profesori care predau și la grădiniță și la școala primară (în Anglia învățământul primar include și nivelul preșcolar, deci învățătorii sunt și educatori), coordonatoarea grupului fiind reprezentanta Inspectoratului Școlar.
În cadrul celor patru grădinițe și școli vizitate (Grădinița cu orar prelungit - GOP - 45 și Școala "C. Porumbescu" Constanța, Grădinița cu orar normal - GON - Aplicație și Colegiul Național Pedagogic "C. Brătescu" Constanța, GOP 47 și Școala "N. Tonitza" Constanța, GOP 49 și Școala nr. 40 Constanța) vor fi urmărite și discutate lecții sau alte activități educative care demonstrează abordări
creative și inovatoare ale educatorilor și învățătorilor români (30 de cadre didactice).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8286 secunde