Profesorii cer o lege care să-i protejeze împotriva violenței în școli

322
Profesorii cer o lege care să-i protejeze împotriva violenței în școli - legeprotectieprofesori-1569009986.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții profesorilor cer votarea unei legi care să le ofere protecție împotriva violenței în școli. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a înaintat, vineri, către senatorii României un apel public prin care solicită votarea, în perioada imediat următoare, a legii prin care se oferă protecție cadrelor didactice în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției. 


Inițiativa legislativă nu este nouă Aceasta a fost depusă în urmă cu mai bine de trei ani, dar, după ce a trecut tacit de Camera Deputaților, proiectul de lege s-a blocat la Senatul României. Practic, această lege, după aprobare, va deveni o formă importantă de protecție pentru colegii noștri, iar spațiul școlar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educațional de calitate, iar angajații din educație să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.


"Cazul recent de la Școala Bădulești-Dâmbovița al directorului bătut și amenințat cu moartea de un părinte , cazul de la Ploiești în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev  sunt  exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităților de învățământ asupra cadrelor didactice. Și sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică. Violența din școli este o realitate și o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în  dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noștri din unitățile de învățământ și că sunt interesați  față de ceea ce se întâmplă în  mediul școlar", explică președintele FSLI, Simion Hancescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde