Profesorii modești, modele de viață pentru elevii de succes, la Colegiul "Mihai Eminescu"

1569
Profesorii modești, modele de viață pentru elevii de succes, la Colegiul

Articole de la același autor

"Educația – strategie pentru viață!" este îndemnul sub care echipa Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Constanța participă la concursul național Euroscola 2019 - 2020. Competiția, lansată de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, reunește unități de învățământ din întreaga țară care adună idei și strategii de dezvoltare a domeniului educației.


Ediția 2019 a concursului se desfășoară sub titlul "Educația schimbă vieți!". Competiția pornește de la cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale "Educație și formare 2020". Principalul scop al cadrului este de a sprijini statele membre în ceea ce privește dezvoltarea în continuare a sistemelor lor de educație și formare. Aceste sisteme ar trebui să asigure tuturor cetățenilor mijloacele necesare pentru a-și atinge potențialul, precum și să asigure prosperitatea economică durabilă și capacitatea de integrare profesională.


Echipa de proiect a Colegiului Național "Mihai Eminescu" este formată din 24 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, selectați pe baza mai multor criterii, a scrisorii de motivație și în urma unui interviu. Este vorba despre Andreea Anisia, Raluca Badea, Elena Claudia Bărbulescu, Alexandra Chiriță, Giulia Cîrjaliu, Diana Crețu, Dorotea Dăduică, Camel Derviș, Armand Despinoiu, Alexandra Fărăoanu, Teodora Fuduli, Maria Ghilea, Julide Ibadula, Vlad Ilinca Gheorghe, Daria Mardare, Robert Melie, Octavian Mirică, Alexandra Murariu, Adina Olteanu, Bianca Onu, Bianca Paraschiv, Gabriela Paris, Diana Sălcianu și Elena Trană. Profesorii coordonatori sunt Nicoleta Bechea și Claudia Portase.


"Esența campaniei noastre pornește de la ideea că orice persoană instruită, educată contribuie la moștenirea culturală și spirituală a unei națiuni, pe care o transmite generațiilor viitoare. Astfel, concursul se va derula sub forma unei campanii de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii pornind de la poveștile de succes ale unei personalități identificate de elevii noștri, prof. Paula Adriana Pop. Acum pensionară, a fost profesoară de istorie în cadrul colegiului nostru, fiind un model pentru generații de elevi, datorită profesionalismului, empatiei, a valorilor transmise, care au influențat comunitatea dascălilor și a scriitorilor pe plan local, regional național și internațional", explică prof. Bianca Ibadula, directorul adjunct al Colegiului Național "Mihai Eminescu".


Vizați, tinerii constănțeni
Obiectivele campaniei lansate de instituția constănțeană de învățământ sunt informarea și conștientizarea comunității educaționale de la nivelul colegiului, de la nivel local, a părinților și a factorilor de decizie despre importanța educației în formarea tinerilor ca și cetățeni activi europeni. În plus, se dorește dezvoltarea în rândul tinerilor a spiritului de apartenență la comunitate, a spiritului de echipă, precum și dezvoltarea de competențe ale tinerilor: valorizarea demnității umane, empatie, respect, responsabilitate, auto-eficacitate.


"Considerăm că orice persoană educată, de succes are în trecutul ei o persoană care a influențat-o și educat-o. Aceștia sunt profesorii modești, care așează cărămidă peste cărămidă la educația acestei nații", mai completează prof. Bianca Ibadula.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3551 secunde