Profesorii "șpăgari" de la BAC pot rămâne șomeri

627
6
Profesorii

Articole de la același autor

Ieri, Comisia de cercetare dis-ciplinară constituită în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a finalizat audierea celor opt cadre didactice care se fac vinovate de fraude la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2013.

Cei cinci membrii, un inspector școlar - prof. Adriana Popescu, și patru profesori provenind din cele patru niveluri de învăță-

mânt - preprimar, primar, gimnazial și liceal, au pus profesorii vinovați față-n față cu filmările video, pentru a se recunoaște (sau NU?) în acele ipostaze. Concluziile anchetei vor fi transmise unităților de învățământ pentru ca, mai apoi, în consiliile de administrație să se dispună în consecință.

Reamintim că în anchetă se află cei patru profesori care au supravegheat elevii din centrul de examen Grupul Școlar Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța, dintre care Gabriela Lefter și Maria Țuțuianu, alți doi profesori - Elena Șerbănescu și Teodora Rusu - care au asistat la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, dar și alți doi - Florina Marin și Ionela Mateiciuc - care s-au aflat la Liceul Economic din Mangalia.

"Nu ne putem suprapune cu DNA sau DGA"

În primele ore după evenimentele petrecute la a doua sesiune de Bacalaureat, prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, a fost de-a dreptul vehement, declarând că va solicita Ministerului Educației excluderea celor vinovați din sistemul de învățământ. S-ar părea că legile nu sunt atât de… "permisive", ieri, același "general" declarând că doar consiliile de administrație ale școlilor unde predau respectivii profesori pot dispune desfacerea contractului de muncă.

"Este cea mai gravă abatere pe care un cadru didactic o poate săvârși, aceea de a primi sume de bani din partea unor elevi, în scopul de a le facilita frauda. Toți profesorii care au supravegheat sălile de examen au semnat un proces-verbal prin care își asumă responsabilitățile în ceea ce privește activitatea lor în sala de examen. Dacă nu respectă condițiile, acceptă să fie penalizați cu sancțiuni ce merg până la desfacerea contractului de muncă", declara prof. Popescu.

Întrebat dacă aceleași măsuri le vor suporta și profesorii care au supravegheat probele în sesiunea din vară la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia și acum fac obiectul unei anchete penale, acesta a răspuns: "Cei de acolo sunt deja inculpați și urmează să fie trimiși în judecată și condamnați. Noi nu ne putem suprapune acolo cu ceea ce a făcut Direcția Națională Anticorupție și alte organe. Acolo este o situație diferită. Așteptăm și noi concluziile de la Direcția Generală Antifraudă pentru a afla în ce stadiu este cercetarea".

Comentează știrea

profesor
24 septembrie 2013
abateri grave

trebuie exclusi din invatamant, sunt o rusine pentru sistem, trebuie sa fie un exemplu pentru cei care fac la fel sau au de gand sa mai faca la fel...

noni
24 septembrie 2013
si pe general ??

Cand se va sesiza DGA si DNA in legatura cu el ?? Ascunde tovarasul o incompatibilitate grava, el centreaza cu capul din primarie, consiliul local si tot el.da cu capul in invatamant !!!! Asta nu e de investigat ???? Sunt documente pe care prostul le semneaza, ca fiind directive trimise de la consilu, unde el este membru si trimise tit catre el unde este executant. PAI CAT DE PROST SA FII GENERALE ???? Cand te umfla si pe tine ANI, cand seizeaza cineva mizeria pe care o faci ??? Ca esti cel mai tare la dat din gura, dar ai multe pe suflet, mai ales cand esti propriul tau sef !!

patriot
24 septembrie 2013
Romania este salvata

Ce noroc avem ca a inceput toata lumea sa investigheze fraudele din sistemuil de invatamant!. Cred ca asta este secretul. In urmatorii ani tara noastra va inflori ca o floare primavara. Va dispare coruptia si vom ajunge si noi la nivel occidental. Din toata mafia si toti politicienii corupti si economia subterana care duc tara de rapa, de jumatate de an incoace ni se tot scot ochii cu eradicarea coruptiei din invatamant. Nimeni nu se sesizeaza de adevaratele fapte de coruptie, de flota vanduta pe sest, de manelistii care ne flutura cu nonsalanta pe la nas banii neimpozitati pe care ii castiga, de marii mafioti care nu sfideaza cu averile lor, dar am gasit acum tapul ispasitor. Suntem de tot rasul. Rusine!!!!

FONDURI EUROPENE
24 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
24 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

Vasile
25 septembrie 2013
invatamant

De ce nu se sesizează nimeni în legătură cu faptul că nu este normal să apară în presă imagini video și nume înainte de finalizarea cercetărilor penală și/sau disciplinară? Cine orchestrează toată această vânătoare de vrăjitoare??? Chiar au ajuns oamenii care slujesc învățământul românesc corupții corupților ??? De ce nu intervin serviciile secrete și în privința corupției din spitalele, unitățile administrației și internelor, organelor fiscale ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4898 secunde