Proiecte pentru tineri la malul mării

209
Din seria de proiecte desfășurate pe diferite domenii de interes de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a făcut parte și "Festivalul Tinereții", ce a reunit 400 de tineri din toată țara în cadrul unui festival al portului și obiceiurilor tradiționale, acțiune în parteneriat cu Asociația Daria’s.

De un impact deosebit s-a bucurat, după cum afirmă Claudiu Daniel Teliceanu, director executiv al DJST Constanța, și proiectul desfășurat de Consiliul Național al Elevilor (CNE), cu titlul "Calitate în formarea elevilor din CNE". 40 de persoane - membri CNE și formatori, au pus bazele unor metodologii necesare atât în alegerea noilor structuri de conducere la nivel național și local, cât și în realizarea de ateliere de lucru în care s-au identificat metode nonformale în formarea tinerilor.
La începutul acestei săptămâni, în cele două centre de agrement aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, situate în Eforie Sud și în localitatea 2 Mai, s-au aflat 430 de tineri participanți la ultimele două școli de vară înainte de începerea cursurilor, pe 17 sep-tembrie.
"Cetățean European" și "Cetățean activ pentru comunitatea ta" este titlul celor două școli ce au vizat instruirea tinerilor pe diferite elemente ce țin de managementul de proiect și aplicabilitatea acestor proiecte pe diferite linii de finanțare oferite de către Uniunea Europeană.
Al doilea proiect a avut ca obiectiv dezvoltarea de abilități în ceea ce privește exercitarea principalelor drepturi cetățenești, astfel încât tânărul participant să se implice activ în viața comunității din care provine.
De altfel, cele două centre de agrement au mai găzduit, în perioada 12 august - 3 septembrie, alți 1.000 de tineri care au participat la activități desfășurate în cadrul taberei tematice "Petrece vara la mare". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4427 secunde