S-au anunțat câștigătorii programului de responsabilitate socială "Heineken pentru Comunități"

646
S-au anunțat câștigătorii programului de responsabilitate socială
Reprezentanții Heineken au anunțat ieri, oficial, cele două pro-iecte câștigătoare ale programului de responsabilitate socială "Heineken pentru Comunități" lansat în orașul Constanța în parteneriat cu Asociația CSR Nest. Programul este dedicat susținerii și dezvoltării comu-nității locale din orașul Constanța.


Potrivit directorului fabricii de bere Heineken din Constanța, Adrian Babu, la nivelul orașului Constanța, în cadrul programului "Heineken pentru Comunități" au fost înscrise 12 proiecte din partea a 12 organizații nonguvernamentale cu sediul în municipiu. În ceea ce privește proiectele înscrise, un proiect este exclusiv pe social, două sunt exclusiv culturale, trei sunt exclusiv pe domeniul educației, două proiecte sunt exclusiv pe sănătate, un proiect pe mediu și trei mixte (cultură - social, social - mediu, social - turism).

"Numărul proiectelor înscrise în programul «Heineken pentru Comunități» reprezintă o confirmare a faptului că inițiativa noastră de implicare în susținerea și dezvoltarea comunității locale din Constanța, în care ne desfășurăm activitatea, a fost bine primită și a răspuns unor nevoi reale. În acest context, suntem încântați să sus-ținem cele două proiecte pe care juriul independent le-a declarat câștigătoare în cadrul programului Heineken pentru Comunități, din Constanța", a precizat Adrian Babu.

Crucea Roșie Română - Filiala Constanța și ADAPTO - Asociația pentru Promovarea Egalității între Tineri sunt cele două organizații nonguvernamentale care au convins juriul că proiectele lor, "Parteneriat în sprijinul comunității", respectiv "O hartă accesibilizată a orașului Constanța", merită o susținere financiară.

Mai exact, potrivit reprezentanților Filialei Constanța a Crucii Roșii, proiectul susținut de ei are ca principal scop realizarea unei campanii de informare / sensibilizare / conștientizare a comunității locale cu privire la riscul major reprezentat de tratarea superficială a hipertensiunii arteriale, precum și a unei campanii de testare și control a acesteia.

De cealaltă parte, ADAPTO - Asociația pentru Promovarea Egalității între Tineri și-a propus prin proiectul său, "O hartă accesibilizată a orașului Constanța", crearea unei hărți cu accesibilizările existente în spațiile și zonele turistice din Constanța, dispo-nibilă atât în format fizic, dar și pe internet, material util persoanelor cu nevoi speciale din comunitatea locală și turiștilor.

Aceste două proiecte câștigătoare din orașul Constanța vor primi o finanțare în valoare de 50.000 de lei fiecare. Suma obținută va fi destinată implementării programului conform calendarului stabilit de finanțator. Implementarea proiectelor va avea loc între 1 iulie - 31 decembrie 2012. În această perioadă finanțatorul va organiza câte o vizită de monitorizare pentru fiecare proiect câștigător, a precizat Sergiu Sebesi, președintele Asociației CSR Nest.

Pentru a asigura imparțialitatea și transparența procesului de evaluare a proiectelor propuse, câștigătorii au fost desemnați de către un juriu independent de finanțatorul progra-mului, format din evaluatori cu expe-riență de peste cinci ani în evaluarea de proiecte. Totodată, membrii juriului au evaluat independent unul de celălalt fiecare proiect în parte pentru a nu altera caracterul obiectiv al procesului de evaluare și în strictă conformitate cu criteriile de eligibili-tate stabilite de către finanțator în ghidul evaluatorului.

"Având în vedere că programul «Heineken pentru Comunități» s-a concentrat pe aria orașului Constanța și pe o rază de 15 kilometri în jurul acestuia, considerăm că un număr de 12 proiecte înscrise reprezintă un rezultat foarte bun", a precizat Sergiu Sebesi.

Obiectul general al programului de responsabilitate socială "Heineken pentru Comunități" este acela de a sprijini cele patru comunități locale (Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș) unde com-pania este prezentă cu câte o fabrică, prin implicare activă și responsabilă în comunitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde