Dezvoltarea turistică a orașului Eforie, prioritate pentru primarul Ovidiu Brăiloiu

594
3
Dezvoltarea turistică a orașului Eforie, prioritate pentru primarul Ovidiu Brăiloiu - falezaeforie1-1337021952.jpg

Două proiecte depuse în anii trecuți de către Primăria Orașului Eforie, care se referă la refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord și amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, au fost aprobate de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și vor fi demarate în perioada următoare.
În cursul zilei de ieri, primarul orașului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a organizat o conferință de presă pe această temă și a menționat că aprobarea celor două proiecte este o veste bună pentru Eforie și că astfel se continuă o serie de investiții demarate de primărie în ultimii ani.
"Avem depuse proiecte pentru fonduri europene nerambursabile de peste 400 de miliarde de lei. Aceste proiecte vizează mai multe domenii, precum infrastructura, energia regenerabilă, învățământul local sau dezvoltarea turismului balnear și au fost depuse în anii 2009, 2010 și 2011. Este un semnal foarte bun pentru noi că se deblochează proiectele și că putem continua lucrările pe care le-am început. Avem un partener de încredere în actualul Guvern, și sunt sigur că astfel vom avea și mai multă susținere pentru proiectele noastre", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.
El a spus că primul proiect se referă la refacerea aleii de promenadă dintre hotelurile Acapulco și Belona, dar și Aleea Belona din Eforie Nord.
Lucrările vor avea ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observație și supralărgire a promenadei cu 1.70 metri, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci și mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video și înlocuirea sistemului de iluminat ornamental.
Proiectul are o valoare totală de aproximativ 100 miliarde de lei, iar contribuția Primăriei Eforie este de numai două miliarde, restul finanțării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata totală de implementare a proiectului este de 18 luni, iar cea de execuție de 12 luni.
În ceea ce privește al doilea proiect, edilul Ion Ovidiu Brăiloiu a precizat că acesta se referă la amenajarea unui parc modern în zona Cazino, din Eforie Sud, proiectul fiind practic o completare a lucrărilor efectuate în ultimii ani de primărie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud.
Valoarea totală a lucrărilor este de peste 30 de miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafața totală a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387 mp.
Pentru demararea celor două proiecte din Eforie, în data de 17 mai va avea loc o vizită de teren din partea reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est (Organismului Intermediar al Programului Operațional Regional) și din partea reprezentanților Autorității de Management a Programului Operațional Regional. După această etapă premergătoare implementării vor putea începe lucrările de refacere a falezei din Eforie Nord și de amenajare a parcului din zona Cazino, Eforie Sud.



Comentează știrea

Julian
15 mai 2012
Prostii

Sa sperem ca scapam de acest primar. Nu a facut nimic pentru Eforie. A stat cuminte in scaun iar acum iesim la rampa ca doar vin alegerile. Ce spune de autorizatiile de constructie eliberate in 2006 in care sunt specificate terenuri cu utilitati(apa. canalizare,curent) iar in realitate au fost amenajate de proprietari pe banii personali. Sunt realizari adevarate de acest primar.Care sunt cartierele unde s-au amenajat utilitati? Avem pretentii de oras turistic fara curent apa si utilitati. Mai ganditi-va si la cetateni ca doar ei va aleg si arucati o privire la ceea ce au facut cei din Techirghiol si Agigea.

Login
15 mai 2012
Brailoiu ELIMINAT

Dabea astept sa vina noile alegeri, toata lumea din Eforie este exasperata de acest golan, nu ca nu face absolut nimic pentru noi si pentru oras.. dar nici lumina pe strazi nu ne da, este sub orice critica, nu mai spun daca te duci la el la primarie sa ceri ceva.. nici macar nu dai de el, hai cu eliminarea

Victor Zamfir
17 mai 2012
Brailoiu Excluderea

Buna ziua, sunt taximetrist in Eforie Nord si este singura mea sursa de venit, in data de 11 mai primarul si-a trimis odrasla peste noi si amenintand daca nu puenm afise cu Brailoiu in geamuri la masini si in geamuri acasa ne zboara de la taxi, am auzit ca nu numai noi am fost amenintati, au fost nenumarate cazuri, luati masuri va rugam.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Diverse : Brașov.  Știați că....
Pagina a fost generata in 0.4485 secunde