Cum va deveni plaja de la Tuzla mai tare decât Mamaia

7465
12

Plaja Tuzla a rămas printre ultimele petice de nisip ale litoralului care își mai păstrează farmecul local. Turiștii nu știu încă de ea, fiind rezervată sută la sută localnicilor. Însă acest lucru se va schimba în curând, promit autoritățile locale, care anunță că plaja Tuzla va deveni mai bună decât Mamaia.

 
În timp ce Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" se ocupă de reabilitarea falezei și mărirea plajei, în Primăria localității se schițează planul principalei atracții turistice din zonă: digul ce va lega Eforie de Costinești. "Este un dig de vreo 4 metri înălțime, îl vom face ca faleză de promenadă ce face legătura dintre Eforie Sud și Costinești. O să fie interesant să mergi pe dig și să vezi plaja", explică primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.


Acesta este foarte optimist în ceea ce privește planurile sale și crede că, în scurt timp, Tuzla va surclasa Mamaia ca mărime și stațiunile Eforie și Costinești ca popularitate. "Cred că va avea un succes mai mare decât Eforie sau Costinești și cred că va fi o stațiune ultramodernă, pentru că se va întinde pe 80 de hectare, dublu față de Mamaia. Va avea un mare potențial turistic și se vor crea multe locuri de muncă", mai spune primarul.

Primul hotel, în zona Farului

În prezent, se efectuează măsurătorile și se discută tipul de arhitectură. Este posibil ca în 2013 să fie gata primul hotel, în zona Farului. "Intrăm în participațiune cu consiliul județean, cu primăria și cu persoanele fizice. După ce va fi gata proiectul vom chema proprietarii de teren și probabil că vor fi și investitori străini, important este să punem primul bloc la anul", adaugă Constantin
Micu.

Lucrări de reabilitare intensivă

Simultan cu monitorizarea proiectului de dezvoltare turistică, în zonă se desfășoară ample lucrări de reabilitare a falezelor, demarate de ABADL. Acestea vor fi finalizate, conform programării, în 2013, când plaja va fi lățită cu câțiva metri buni. Din păcate, zona nu prezintă încă interes pentru investitori, astfel încât la licitațiile organizate de ABADL pentru administrarea plajei nu s-a prezentat nimeni.


Acum, gunoaie și câini vagabonzi

În prezent, zona nu este atractivă nici pentru localnici. După ce au fost demolate cabanele pescarilor din apropiere, iar vegetația defrișată, tot ce a mai rămas din peisaj, pe lângă plaja superbă și marea limpede, sunt gunoaie, câinii vagabonzi și ruinele.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
pocpoc
5 mai 2012
De unde ne vin turistii?

Poate se vor trezi investitorii straini sau chiar romani sa construiasca complexe de hoteluri (hotel resorts) cu posibilitate de all inclusive ca macar sa ne tinem euroii in tara si sa nu ii mai dam la altii. Avem zone foarte bune de investit/construit, virgine (Tuzla, 23 August) si nu suntem in stare sa le gestionam, lasand romanii sa scoata valuta din tara. Poate ca se vor gasi niste investitori care sa nu isi doreasca un profit imediat....

gill
5 mai 2012
Tuzla

luati exemplul Topola de la vecinii din sud . se adapteaza perfect pentru zona costiera de la Tuzla

cristi
5 mai 2012
Important

Daca stii sa copiezi si sa lipesti un anunt ,atunci poti castiga bani lucrand de acasa in internet.Tot ceea ce iti trebuie este sa ai un calculator si conexiune la internet.Nu iti trebuie decat 10 minute pe zi ca sa pui un anunt.Daca vreti sa aflati mai multe detalii puteti intra in contact prin email [email protected]. Se castiga bani in fiecare zi Sa aveti o zi buna!

tuzla
5 mai 2012
nu vreeau turistii

satul de panarame..ce dracu sa caute leprele alea de turisti aici sa strice si plaja asta?!!!

cetatean
6 mai 2012
E hai

...ca primaru' asta de Tuzla se k.ca pe el, noi, "pescarii" am avut cabane acolo de prin 1996-1998 si chiar ne-am relaxat petrecandu-ne verile in zona lu' Marinica paznicu pana au venit golanii politici... oare o fi mirosit Taner vreun business si acolo...

realistul
6 mai 2012
Tuzla

Micu minte in fiecare saptamana, prin articole pe care si le desfiinteaza singur. Dau doar un exemplu: Daca acum aprox. 20 de zile declara ca asfalteaza mai multe strazi din Tuzla, azi declara ca asfalteaza doar trei strazi, a lui si a celor doi acoliti ai sai. Deruteaza oamenii prin declaratiile sale mincinoase. Dupa ce a daramat cabanele pescarilor, imediat ce a fost ales, a promis, la fel ca si acum... numai minciuni. Satul de pescari de la Balta Tuzla, pe care il promitea daunazi, alta minciuna, acum a uitat de el. Vrea port la Marea Neagra... De, se aproprie alegerile si spera sa-i pacaleasca pe tuzleni. Micu nu a fost in stare sa initieze nici un proiect pentru Tuzla. Tot ce se vede azi in comuna este inceput de Ghebenei, dupa ani de cersit aprobari si bani pe la ministere. Sper ca tuzlenii sa-l elimine pe acest mincinos de la conducerea primariei.

Constanta
6 mai 2012
Asta stie despre ce vorbeste?!

Dig intre Eforie si Costinesti? De 4m inaltime?! Digul de nord al portului Constanta are vreo 5km si a costat cam aproape de miliard, in moneda convertibila. Intre Eforie Sud si Costinesti sa fie cat, in linie dreapta? 15km? Ia sa caste gura aia larg si sa spuna de unde bani...

Dorin
14 mai 2012
nu au voie

sa nu cumva sa le mai treaca prin cap sa mai vanda litoralul. E al romanilor, nu al strainilor. Putem sa investim si noi frumos in el. dar asta nu inseamna numai baruri, discoteci si terase. Se poate face frumos si cand e mai natural, loc de relaxare, o oaza de liniste!

suparare
15 mai 2012
inundatii

Olalaa..ce de povesti faine stiu sa spuna edilii la fiecare apropiere de noi alegeri. Poate se uita dl primar in ograda si vede, ca desi intentia a fost buna, prin anveloparea trotuarelor cu dale, a facut acele farase(intrari in curti ptr masini) fara panta spre sosea si a mai inaltat si soseaua prin turnarea unui nou strat de asfalt si acum zone neinundabile au devenit inundabile. La ultima ploie cate curti si gradini au fost acoperite(inundate) de ape, are idee dl primar?? Unde nu-i cap vai de caciula! Daca tot se investesc niste bani, multi/putini, macar sa fie investiti cu cap si nu doar sa ne facem de lucru.

elflorinox
24 iunie 2012
plaja tuzla

ai dreptate vreau tuzla sa ramana ca vechea vama

Răspuns la: nu vreeau turistii
Adăugat de : tuzla, 5 mai 2012
satul de panarame..ce dracu sa caute leprele alea de turisti aici sa strice si plaja asta?!!!
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8274 secunde