"Promovarea litoralului românesc prin prostituție este o prostie"

3517
38

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat în repetate rânduri, zilele trecute, că stațiunea Mamaia trebuie să atragă turiști arabi, iar acest lucru nu poate fi făcut decât prin "fetele frumoase". 


"O să discut cu noul ministru, care va fi, și o să-i pun pe masă un proiect de promovare a României în țările arabe, în primul rând, promovare pe care o vom face prin petreceri și cu fetele frumoase. Garantat va funcționa. Nu există arab să vină în România, să nu plece năuc și să vrea să se întoarcă, cu bani", a declarat Mazăre, sâmbătă noapte, într-un club din stațiunea Mamaia.
Aceste declarații, legate de multe alte prin care se promova stațiunea Mamaia drept destinație sexuală pentru turiști, au stârnit un val de nemulțumiri din partea opiniei publice și a societății civile.

Adrian Topor, vicepreședintele Federației Naționale a Părinților din România, a replicat ferm că nu ne putem transforma copiii în "monedă de schimb turistic". "E nevoie de mai multă moralitate și de o atitudine de adevărat demnitar. Ne dorim să facem parte dintr-o Uniune Europeană și dintr-o Europă la ai cărei cetățeni admirăm cinstea, corectitudinea, cultura, fair-playul. Munca e una, distracția e altceva. Avem, totuși, nevoie de un primar cu mai multă demnitate, de la care copiii noștri să aibă ce învăța, dacă e cazul. În niciun chip să-i transformăm în monedă de schimb… turistic", a declarat Adrian Topor.

Nici Asociația Femeilor din România nu a rămas insensibilă la afirmațiile primarului constănțean, condamnând "misoginismul" și "prostituția" pe care le promovează edilul. Mai mult, Asociația Femeilor a inițiat un protest public, în mediul on-line, vizavi de aceste declarații. 

"Ceea ce spune și susține primarul Mazăre este o adevărată prostie. Suntem foarte supărate pe aceste afirmații misogine ale domnului primar care a jignit astfel toate femeile, nu numai din Constanța, ci din întreaga Românie. Litoralul poate fi promovat și altfel, sunt foarte multe atracții și obiective turistice în Constanța și în Mamaia și sunt convinsă că nu prostituția este soluția. Aceste demersuri ale primarului nu îi fac cinste și, probabil, sau cel puțin așa ar trebui, că va fi sancționat la vot de femei, care nu trebuie să accepte asemenea lucruri, mai ales din partea unui primar. Eu una nici nu cred că Radu Mazăre are habar de respectarea egalității de gen. În concluzie, Asociația Femeilor din România susține ferm că promovarea litoralului românesc prin prostituție, așa cum vrea primarul Constanței, este o prostie", a declarat Liliana Pagu, președintele Asociației Femeilor din România.

La rândul său, fostul prefect al Constanței și actual candidat la Primărie, Claudiu Palaz a condamnat public ideea că "litoralul ar trebui promovat prin prostituție".

"Atât îl duce capul pe Mazăre. Nu știu cu ce parte a corpului gândește, dar observăm că astfel de declarații sunt tot mai dese. Ne amintim că în urmă cu două săptămâni i-a întrebat într-o grădiniță pe copii dacă nu se încalecă între ei și le-a spus apoi că au timp să se încalece atunci când vor crește mai mari. Nu știu ce părinte ar fi fericit când copilul s-ar întoarce de la grădiniță și ar povesti acasă că primarul Constanței l-a întrebat dacă se încalecă. Este inadmisibil așa ceva. Iar prin ultimele declarații, care promovează practic turismul constănțean sub formă de prostituție, demonstrează faptul că nu știe altceva decât să ofere pâine și circ. Se pare însă că această grupare Mazăre-Constantinescu, așa cum a distrus cultura constănțeană, așa vrea să distrugă orice poate fi reprezentativ și poate da valoare Constanței. Dar cine știe, poate că Mazăre sau Guvernul partidului din care face el parte are vreun proiect prin care țara poate fi promovată și prin prostituție. Cine știe…", a declarat Claudiu Palaz.

Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Adrian
3 mai 2012
Nu este o prostie. Este o realitate.

Mai scoateti-va capul din birourile alea si o sa vede-ti ce e pe plaja la mamaia. Numa curve, pesti si hoti. Ca doar aia au banii.

ath
3 mai 2012
Oferta de toamna-iarna:prostitutie fara frontiere.

Dupa cum ati aflat ,PSD,PNL si PC au promis printre altele,ca va salva tara de la saracie,prin crearea unui milion de locuri de munca.Daca fac o legatura intre promisiunea USL-ului si proiectul sustinut de Mazare privind promovarea turistica a Romaniei in tarile arabe si Rusia,promisiunea USL-ului este credibila.Probabil ca dintr-un milion de locuri de munca,cateva sute de mii vor fi ocupate de "fetele frumoase".Acum,sa va spun sincer,in cazul asta,eu ca barbat ma simt discriminat in tara mea.Adica,de ce numai fetele sa aiba dreptul la munca ? Daca tine la egalitatea intre sexe eu il sfatuiesc pe Mazare sa angajeze si un milion de poponari.Poate asa scapam de somaj. Si Mazare cu barbatii din familia lui ar putea sa faca un ban frumos daca se angajeaza pe post de "fetite".Pe Mazare il promovam sef peste poponari. Ce,nu am dreptate ? Mazare se simte jignit? Dar tinerii nostri cum se simt ? Au fost intrebati ? Acum in alta ordine de idei.Felicitari Cosmine, in celalalt articol semnat azi de tine,ai sesizat esentialul.Este adevarat,actualul cartier Mamaia si-a pierdut statutul de statiune turistica la Marea Neagra. Hotelierii s-au inmultit,cheltuiesc mult si castiga bani putini pentru trei luni pe an iar oferta lor este saraca.Solutia salvatoare este transformarea hotelurilor in case de toleranta.Mazare spunea de mult timp ca in Constanta trebuie sa se faca "turism" timp de 12 luni pe an.Daca ne gandim bine,bordelul din hotelul Histria a fost doar o "proba de microfon" pentru proiectul lui Mazare.Eu nu am nicio indoiala,Constanta va ajunge in curand, capitala mondiala a drogurilor si a prostitutiei. Occupy Mamaia.

Tila
3 mai 2012
Fete frumoase

Constanteni ! La 10 iunie iesiti la vot in MASA ! Nu lasati minoritatea sa hotarasca pentru voi !

un cetatean
3 mai 2012
Turism cu calugarite

Daca tot dati astfel de interpretari tampite la ceea ce a spus Mazare despre fetele frumoase de pe Litoral, atunci faceti voi turism cu calugarite !!! In toate reclamele din occident, referitoare la plaja apar fete frumoase !!! Faceti voi o campanie de promovare a turismului cu calugari si calugarite !!!

Raul
3 mai 2012
Nulitate umana

Uitati-va la gunoiul din fotografie. Nu inteleg cum mai pot suporta constantenii un astfel de nimic cu ochi.

amanda
3 mai 2012
are dreptate

Pai normal ca asta este singura sansa a litoralului!!! Uitati-va la oras! Arata jalnic!!!! Peninsula arata ca dupa razboi! Poate ca si atunci arata mai bine! Cazinoul care era emblema orasului arata in ultimul hal... de faleza ce sa mai vorbim..... bataie de joct! Mamaia s-a umplut demult de tot felul de constructii tampite care au stricat armonia arhitecturala de vis care era pe timpuri.... despre Nepun sau Olimp ce sa mai vorbim!| Plangi cu vorbe la Panoramic... spuneti si voi... unde sa se duca turistii????? daca nu iesim la vot asta e!!! ne meritam soarta! dar probabil ca a facut si multe lucruri bune! ca altfel nu l-ar fi votat lumea de atatea ori!

cristi
3 mai 2012
Important

Daca stii sa copiezi si sa lipesti un anunt ,atunci poti castiga bani lucrand de acasa pe internet.Tot ceea ce iti trebuie este sa ai un calculator si conexiune la internet.Nu iti trebuie decat 10 minute pe zi ca sa pui un anunt.Daca vreti sa aflati mai multe detalii puteti intra in contact prin email [email protected]. Se castiga bani in fiecare zi. Sa aveti o zi buna!

CATRE: PRIMARIA….CONSTANTA Rugam solutionarea problemei cainilor maidanezi de urgenta prin aplicarea Legii in vigoare (Legea 227/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a caini
3 mai 2012
CATRE: PRIMARIA….CONSTANTA Rugam solutionarea problemei cainilor maidanezi de urgenta prin aplicarea Legii in vigoare (Legea 227/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a caini

CATRE: PRIMARIA….CONSTANTA Rugam solutionarea problemei cainilor maidanezi de urgenta prin aplicarea Legii in vigoare (Legea 227/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan). Este de notorietate publica (declaratii Prefectura Capitalei) ca o lege generala nu poate abroga o lege speciala asadar Legea 9/2008 care interzice eutanasierea fiind lege generala nu se aplica in cazul maidanezilor. Situatia lor este reglementata prin legea speciala 227/2002. Insasi Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, modificată și completată prin Legea nr. 9/2008, prevede la art. 1 alin. (2) că "gestionarea populatiei canine fara stapan de pe teritoriul Romaniei se face prin lege specială". Astfel, legea 227 trebuie pusa in aplicare dupa cum urmeaza: Art. 4: Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de 14 zile, cu respectarea normelor prevazute in anexele nr. 1 si 2." Art. 7 (1) In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform anexelor nr. 4 si 5, acestia vor fi eutanasiati. Art. 8. La articolul 14, litera a) va avea urmatorul cuprins: a) nerespectarea dispozițiilor art. 1, art. 2 alin. (1), art. 3, art. 4, art. 6 alin. (1), art. 7 alin. (2), art. 8 alin. (1), art. 9 și 10, precum si a conditiilor prevazute in declaratia angajament, cu amenda de la 10.000.000 lei la 25.000.000 lei. Toti cainii crotaliati (cipati) sunt caini cu stapani: au fost adoptati de catre persoane fizice sau ONG-uri prin declaratia-angajament sub semnatura (formularul de mai jos) dar au fost abuziv reabandonati pe strazi. Rugam asadar aplicarea legii prin identificarea adoptatorilor dupa cip si amendarea acestora de catre Directia Sanitar Veterinara, in paralel cu ridicarea cainilor reabandonati. ANEXA 5 FORMULAR DE ADOPȚIE/REVENDICARE Subscrisã societate ......., cu sediul în ......, str. ........ nr. ....., sectorul/județul ......, telefon ......, înregistratã la Oficiul registrului comerțului ............ sub nr. .........., reprezentatã de ............ în calitate de ........, legitimat cu BI/CI seria ..... nr. ....., eliberat(a) de ... la data de ....., se angajeazã sa adopte un numãr de .......... caini, identificati cu numerele de tatuaj ........, adapostiti de Serviciul de gestionare a cainilor fãrã stãpân, în urmãtoarele condiții: 1. sa respect normele de îngrijire și hranire a cainelui; 2. sa prezint periodic cainele la medicul veterinar, în cazul în care se impune intervenția acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic; 3. sa anunț Serviciul de gestionare a cainilor fãrã stãpân, în cazul decesului sau al înstrãinãrii acestuia; 4. sa nu abandonez cainele, iar în cazul în care nu îl mai doresc, sa îl predau Serviciului de gestionare a cainilor fãrã stãpân; 5. sa achit Serviciului de gestionare a cainilor fãrã stãpân, taxa care reprezintã cheltuielile medicale și de întreținere aferente cazarii cainelui. Data ......... Semnatura reprezentantului societãții ........................................ Semnatura reprezentantului Serviciului de gestionare a cainilor fãrã stãpân ........................................" Rugam sa puneti capat odata pentru totdeauna tuturor agresiunilor pe care le suportam de atatia ani: NE MUSCA. Sute de mii de oameni muscati in doar cativa ani! NE OMOARA. Zeci de cazuri mediatízate: oameni sfasiati sau omorati in orase, la camp, la strans vreascuri/ciuperci in padure, pe stazi, in cimitire, in diverse incinte publice, japonezul in parcare, copii omorati, cusuti cu sute de copci, batrani in coma, mutilati, bagati in spital si ramasi cu sechele pe viata. NE TERORIZEAZA. Muscaturile care i-au curmat viata japonezului au fost de gamba. Nu majoritatea am fost muscati de gambe? Implicit faptul ca am supravietuit muscaturilor se datoreaza practic norocului ca nu ne-au fost sectionate vase principale de alimentare cu sange a picioarelor, anume toti oamenii muscati am fost la milimetri de moarte! Nu vrem ca noi si copiii nostri sa mai traim cu frica ca in orice zi le putem cadea prada, ca nu stim niciodata care vor fi urmatoarele victime. POLUEAZA MEDIUL SI NE IMBOLNAVESC : poluare fonica (simpla descindere in mijlocul unei haite de caini si masurarea vacarmului de latraturi si urlete cu sonometrul in miezul noptii); poluarea solului si a vegetatiei (dejectii canine zilnice inmultite cu numarul cainilor si cu perimetrul in care isi fac veacul ani de zile); poluare atmosfera - surse suplimentare de dioxid de carbon; poluare biológica: excrementele se usuca praf si se imprastie in aer, se depun duse de vant absolut peste tot – contaminare atat prin atingere cat si inhalare: transmit leptospiroza, infectie extrem de grava care se transmite la om prin fecale si distruge organele interne; toti cainii transmit hidatidoza - arhicunoscutii «chisti cu apa la plamani si ficat» transmit toxocare canis: puii sunt infestati (de la femela mama) ceea ce impune deparazitarea lor, iar pentru animalele adulte, deparazitare o data la 3 luni. Severitatea simptomelor depinde de cantitatea de oua larvate ingerate si de localizarea larvelor: in ochi sau in organele interne – foarte greu de depistat (plamani, cord, creier). Boala localizata in ochi duce la orbire iar cea localizata in organe la deces. toti lasa purici si capuse care transmit printre cele mai grave boli atat virale cat si infectioase (unele letale). Protectia si prevenirea ar fi deparazitarea periodica a cainilor, strangerea excrementelor cainilor, limitarea accesului cainilor la locurile de joaca, in parcuri, informarea locuitorilor prin campanii, cele mai eficiente fiind cele pentru copii, elevi, care ajung intr-un mod mai sensibil si convingator la parinti. Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice - art. 2, pct 15 interzice " lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri". Asadar, prin lasarea acestor caini pe strazi in numele drepturilor animalelor incalcati pur si simplu drepturile omului : ART. 24 DIN DREPTURILE OMULUI (DREPTUL LA ODIHNA SI RECREATIE)! ART. 3 DIN DREPTURILE OMULUI (DREPTUL LA VIATA, LIBERTATE SI SECURITATE PERSONALA)! NU ESTE ADMISIBIL CA AUTORITATILE SA NU NE POATA ASIGURA DREPTURILE LEGITIME PRIMORDIALE: SANATATEA PUBLICA, SIGURANTA PERSONALA SI VIATA! Va multumim,

radu
3 mai 2012
despre turism

De turism cu mata ce zici cetatene ?

Răspuns la: Turism cu calugarite
Adăugat de : un cetatean, 3 mai 2012
Daca tot dati astfel de interpretari tampite la ceea ce a spus Mazare despre fetele frumoase de pe Litoral, atunci faceti voi turism cu calugarite...
Teodora
4 mai 2012
....Scapa-ne Doamne!

Ma minunez zi de zi cu ce'i mai scuipa minte si lu asta. parca prevad asa ca iar se vor gasi niste animale sa l mentina la primarie, ca na' nu i a ajuns cat a furat si cat si a batut joc, ii mai trebe 4 ani sa faca istorie. Normal ca vrea turism prin prostitutie ca doar asta vede domnu' . mai nu stiu cand zicea intr un interviu ca femeile sunt o "marfa", si toti l au vazut beat, injurand, mai mult ca sigur drogat...

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde