La Eforie

Calificare pentru turismul românesc pe bani europeni

363
Calificare pentru turismul românesc pe bani europeni - calificareturism-1336159040.jpg
200 de șomeri din Eforie au învățat o meserie, s-au calificat în domeniul turismului, au obținut o diplomă recunoscută internațional și au primit și o indemnizație de 1.000 de lei. Acest lucru a fost posibil în cadrul unui proiect realizat de Primăria Orașului Eforie, în parteneriat cu Futuver Consulting S.R.L., cu finanțare europeană.
Proiectul își propune creșterea nivelului de angajabilitate pentru persoanele în șomaj din regiunea Sud-Est prin integrarea acestora într-un curs de formare profesională certificată și vizează integrarea lor într-un curs de formare profesională de calificare de nivel al doilea pentru ocupațiile de recepționer, bucătar și barman - ospătar. Prin activitatea de formare, grupul țintă dobândește competențe pentru care există cerere pe piața forței de muncă din regiune, crește nivelul de angajabilitate pentru grupul țintă și, nu în ultimul rând, contribuie în mod direct la inserția profesională a membrilor grupului țintă.
"Cetățenii din Eforie mi-au semnalat că nu au diplomele care să le ateste meseriile pe care le practică în domeniul turismului. Deși sunt oameni care fac aceleași meserii de zeci de ani, mulți nu au diplomele care să ateste aceste meserii. Prin urmare este foarte greu să își schimbe locurile de muncă sau să își găsească un loc de muncă stabil. În al doilea rând, foarte multe unități turistice din Eforie aduc personal din alte județe și nu oferă o șansă pentru cetățenii din orașul nostru. Aceasta este o problemă foarte serioasă. În Eforie există mulți oameni care vor să muncească, dar care nu își pot găsi un loc de muncă în oraș. În calitate de primar nu pot tolera o astfel de situație. Cu tot respectul pentru cei care vin la muncă în Eforie, vreau ca în primul rând cetățenii din orașul nostru să aibă un loc de muncă. Pornind de la aceste solicitări ale cetățenilor, am gândit și am depus proiectul. Este vorba despre un proiect de 20 de miliarde de lei, cofinanțat din fonduri europene, iar contribuția administrației din Eforie este minimă", a precizat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2305 secunde