Permisul de conducere se va modifica!

1173
Ministerul de Interne va supune dezbaterii publice proiectul pentru modificarea formei și conținutului permisului de conducere. Problemele medicale, precum cele de vedere sau auditive vor fi menționate pe noul permis. Proiectul de act normativ include mențiuni referitoare la caracteristici, dimensiuni și elemente privind prevenirea falsificării. Noul permis de conducere va fi pus în circulație începând cu data de 19 ianuarie 2013, permisele de conducere eliberate până la această dată fiind valabile până la expirarea perioadei de valabilitate a acestora.

Potrivit proiectului de act normativ, modificările vizează conținutul permisului, respectiv fața II (verso), pentru o mai bună gestionare a regimului categoriilor permisului și înscrierea în document a informațiilor privind categoriile naționale, precum și unele date de natură administrativă. Totodată, stabilește codurile armonizate ale Uniunii Europene care se înscriu în permisul de conducere.

Forma permisului de conducere rămâne neschimbată, proiectul de act normativ incluzând mențiuni referitoare la caracteristici și dimensiuni, elemente privind prevenirea falsificării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : Primăria Eforie caută promotori
Pagina a fost generata in 0.4261 secunde