Proiecții gratuite de film și promovarea tinerilor artiști la Cityplex

271

Cinefilii constănțeni sunt invitați joi, 28 iunie, la film de la orele 19:45. Eveniment al Cityplex în cadrul proiectului Europa Cinemax, la proiecția filmului intrarea va fi liberă. Bineînțeles, în limita locurilor disponibile.
Titlul serii de joi este "Zăpezile din Kilamanjaro", o producție Franța 2011 în regia lui Robert Guédiguian. Filmul a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în cadrul secțiunii Un Certain Regard și a fost selecționat pentru festivaluri din Toronto, Stockholm și Londra.


Sinopsis
"În ciuda faptului că și-a pierdut de curând slujba, Michel trăiește fericit cu soția lui, Marie-Claire, înconjurați de copii și nepoți.
În ajunul unei călătorii în Tanzania, la Muntele Kilimanjaro, fericirea celor doi este însă distrusă de un atac armat în propria casă, când doi indivizi îi agresează și îi jefuiesc. Nefericirea lor este și mai mare atunci când află că unul dintre agresori este unul dintre tinerii muncitori concediați în același timp cu Michel. Marie-Claire și Michel își dau seama treptat că agresorul lor, Christophe, a acționat numai din necesitate: trăiește singur cu cei doi frați mai mici, de care are grijă în mod admirabil, după ce mama lor îi părăsise de mulți ani.
După discuții aprinse cu propiii copii, Michel și Marie-Claire decid să îi ia în îngrijire pe cei mici, în timp ce fratele lor, Christophe, este arestat și face închisoare pentru infracțiunea comisă."
"Cityplex si-a propus ca, incepand din 2012, sa devina un "ambasador" al artei cinematografice europene, promovand în cadrul programului Europa Cinemas cele mai reprezentative productii europene ale anului", ne-au comunicat organizatorii. Aceștia ne promit două proiecții de filme cu intrare liberă, pe lună, titluri interesante și "promovarea tinerelor talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură , literatură, muzică, dans, film sau teatru".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Călătoria 2: Insula misterioasă"
Pagina a fost generata in 0.3591 secunde