Expoziție de fotografii dedicată "Eroului Necunoscut", la Muzeul Militar din Constanța

306

Filiala Constanța a Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I" găzduiește în perioada 5 iulie - 30 septembrie 2012 o expoziție de fotografii denumită "Eroul Necunoscut - Simbol al Eroismului Național".
Organizatorii își propun ca prin această expoziție, ce va fi integrată în expoziția permanentă a muzeului, să surprindă întreaga evoluție istorică a simbolului Eroului Național, de la 1923 până în contemporaneitate. "Sunt prezentate fotografii de epocă din colecția Muzeului Militar Național sau de la colecționari. Scopul este să se prezinte istoria Eroului Necunoscut în România. Expoziția este întregită cu armament și uniforme de epocă pentru a defini perioada militară pe care o prezentăm. Înființarea Muzeului Militar Național are o legătură directă cu comemorarea eroilor neamului. În fotografii apare cadetul (n.r. Amilcar Săndulescu) care alege simbolic sicriul cu rămășițele eroilor căzuți la datorie și neidentificați pe câmpurile de luptă din România, diferitele ceremoniale de-a lungul traseului pe calea ferată dintre Mărășești și București, ceremonialul de depunere a scriului în sarcofagul Eroului Necunoscut din Parcul Carol din București, apoi fotografii din perioada comunistă când a fost mutat la Mărășești, ca să fie readus după căderea regimului totalitar comunist", ne-a declarat dr. Costin Scurtu, directorul filialei Constanța a Muzeulului Militar Național.
Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, între orele 10-17, la sediul muzeului din strada Liliacului nr. 1-3 (cartierul Km 4-5), iar prețul unui bilet de acces este de 4 lei, iar cu reducere pentru copii 2 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1932 secunde